De cast van de musical Rolf bijeen in het gemeentehuis van Albrandswaard. Foto: Sjors Ribeiro Edison
De cast van de musical Rolf bijeen in het gemeentehuis van Albrandswaard. Foto: Sjors Ribeiro Edison (Foto: Sjors Ribeiro Edison)

Spetterende presentatie 'Rolf'

De Raadszaal van het gemeentehuis van Albrandswaard vormde afgelopen vrijdag het toneel van een waar spektakelstuk, iets wat wel vaker gebeurt maar dan zijn het de politici en het college die de hoofdrol vertolken. Nu echter was het de beurt aan de cast van de musical 'Rolf'.

door Joop van der Hor

ALBRANDSWAARD- Zij vormde met gezongen liederen uit de in 2007 opgevoerde musical en enkele nieuwe nummers, de muzikale omlijsting van de boekpresentatie van 'Rolf en de schoften van Scoonderloo' (1196) en 'Rolf en de geest van Overmaesche' (1197). Deze twee uit een serie van vijf fraai vormgegeven (jeugd)boeken handelen over het leven van de kleine zwerver Rolf die rond het jaar 1200 opgroeide in het gebied IJsselmonde, wat toen het land besloeg van Hoogvliet tot aan het huidige Dordrecht. De door Poortugaler Ruud de Jong geschreven boeken werden na een inleiding door Erwin de Jongh, voorzitter van de stichting Rolf, overhandigd aan burgemeester Jolanda de Witte, kinderburgermeester Zoë Luna Brasser (11) en wethouder Cultuur Mieke van Ginkel. De boeken bevatten door Hans Brouwer gemaakte tekeningen en zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Provincie Zuid-Holland. De boeken zijn te koop bij o.a. AH en Primera Rhoon, Bruna Binnenban Hoogvliet en The Read Shop Barendrecht a € 12.50 euro. Zie ook de rubriek 'Roel neemt een kijkje' en het interview met 'Rolf' schrijver Ruud de Jong elders in deze krant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden