Rhoon pakte afgelopen weekend een punt thuis tegen OVV uit Oostvoorne, het werd 1-1 (foto: John de Pater)
Rhoon pakte afgelopen weekend een punt thuis tegen OVV uit Oostvoorne, het werd 1-1 (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

'Diesel Rhoon komt weer op gang'

De voetballers van Rhoon hebben de opwaartse lijn in de derde klasse D te pakken. In de laatste drie wedstrijden verzamelde het team van trainer Ronard Venekamp zeven punten. Winst op VDL, winst op Zuidland, en een gelijkspel afgelopen weekend tegen het hoog geklasseerde OVV (1-1). "De diesel komt weer op gang", lacht de oefenmeester van Rhoon. "Het is een oud ploegje hè, we hebben even tijd nodig."

door Cris Rolandus

RHOON Dat was vorig seizoen niet anders. Rhoon bivakkeerde onderin, maar groeide uiteindelijk in het seizoen. "Het is niet oogstrelend allemaal, maar wel effectief. En soms vind ik ons wel lekker voetballen trouwens. Dan ziet het er echt wel goed uit. Ook tegen OVV pakten wij terecht een punt. Wij deden niet onder voor die ploeg. Zij misten de nodige spelers, maar wij ook', aldus Venekamp, met Rhoon momenteel achtste in de competitie.
Rhoon staat in de brede middenmoot, met clubs die weinig voor elkaar onder doen. "De verschillen zullen dit seizoen kleiner blijven dan vorig seizoen. Ik denk dat we lang moeten voetballen om echt een schifting te krijgen. Als wij gefocust blijven, kunnen wij van iedereen winnen", denkt Venekamp.
Zaterdag wacht voor Rhoon de lijstaanvoerder, CION. De Vlaardingse ploeg won acht van de tien gespeelde duels, speelde eenmaal gelijk en verloor dus ook maar één.

Degelijk CION

"Ook een wat oudere ploeg, geroutineerd dus. En heel degelijk. Ze staan niet voor niets waar ze staan", looft de trainer van Rhoon de komende opponent. In de afdeling van Rhoon is Vierpolders hekkensluiter. De ploeg van trainer Paul Bestebreur won nog niet dit seizoen, maar pakte afgelopen weekend wel het derde punt. FC Vlotbrug werd op 1-1 gehouden door de nummer laatst. Ook SC Botlek bivakkeert in de gevarenzone. De Spijkenissers hebben pas zes punten, drie minder dan nummer tien FC Vlotbrug. SC Botlek ging afgelopen zaterdag hard onderuit. Zuidland was met 6-0 te sterk. Vorig seizoen wist SC Botlek het vege lijf maar net te redden in de derde klasse D.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden