Winnaars van de Open Poort Prijs.
Winnaars van de Open Poort Prijs.

Spannende ontknoping Open Poort Prijs haven

De winnaars van de jaarlijkse Open Poort Prijs zijn op 3 december verkozen tijdens een feestelijke bijeenkomst op het EIC in Rozenburg. Deze bedrijven kenmerken zich door gastvrijheid, stellen zich open om jongeren te interesseren voor de haven en verzorgen boeiende bedrijfsexcursies en andere voorlichtingsactiviteiten over de Rotterdamse haven.

Rozenburg - Van de 3 genomineerde bedrijven was een filmpje gemaakt door journalist en presentator Dave van der Wal. De bedrijven lieten in het filmpje zien hoe zij jongeren interesseren voor de haven en de vele mogelijkheden er te werken. Tijdens de bijeenkomst werden de filmpjes gepresenteerd door "de Havenklaas" die de bedrijven ook interviewde. Met helm en voorzien van container met strooigoed liet hij zijn eigen licht schijnen over de prijswinnaars en de haven. Vervolgens bepaalden de aanwezigen met elkaar de winnaars van de Open Poort Prijs. De prijzen werden uitgereikt door Koen Jellema, Jong Haventalent van het Jaar. Winnaars van de Open Poort Prijs zijn geworden:

1e prijs Rio Tinto Minerals Rotterdam

2e prijs Euro Tank Terminal ETT

3e prijs P&O Ferries

Rio Tinto Minerals ontvangt ca. 3x per maand excursiegroepen via het EIC. Daarbij krijgen de leerlingen een beeld van op en overslag van boraten. Deze grondstof wordt bijvoorbeeld gebruikt voor schoonmaakmiddelen, gewas- en hout bescherming, de glas- en keramische industrie en de farmacie. Met 45% van de stemmen kwamen zij als beste uit de bus. De 3 winnende bedrijven maken onderdeel uit van een groep van 60 bedrijven die bereid is om jongeren te ontvangen op hun bedrijf en daarmee te interesseren voor de haven en industrie.

Excursiebedrijven EIC

De haven is van strategisch belang voor de ontwikkeling van onze regio en Nederland en biedt jonge mensen goede loopbaanperspectieven. Bedrijven kunnen jongeren als geen ander inzicht geven in de praktijk van de verschillende werkzaamheden, beroepen en mogelijkheden om er te werken. Zo ontdekken jongeren de dynamiek van de Rotterdamse haven en dit ondersteunt bij hun opleidings- en beroepskeuze.

Innovatie en werkgelegenheid in de haven

De Rotterdamse haven is altijd in beweging: slimmer, efficiënter en duurzamer. Tijdens de bijeenkomst praten de volgende twee sprekers Sipke Schuurmans, projectdirecteur Heerema Marine Contractors en Koen Jellema, sales manager Port Base, de aanwezigen bij over innovaties in de maritieme wereld en de IT. Daarbij bleek de impact van technologie en IT, evenals grote diversiteit van werkgelegenheid in de haven duidelijk.

Achtergrondinformatie

Het EIC Mainport Rotterdam (EIC) laat leerlingen en studenten (van basisschool t/m hbo/wo) kennismaken met de Rotterdamse haven en de vele mogelijkheden om er te werken. Jaarlijks bezoeken ruim 22.000 leerlingen de haven. Het EIC wordt ondersteund door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, STC-Group, Albeda College en Onderwijskoepel Stichting BOOR.

Meer berichten