Barrelhouse verzorgt een sfeervol optreden op Kasteel van Rhoon tijdens Muziek op Zondag.
Barrelhouse verzorgt een sfeervol optreden op Kasteel van Rhoon tijdens Muziek op Zondag. (Foto: )

Blues op Zondag met Barrelhouse

Op zondag 12 januari organiseert de commissie Muziek op Rhoon van de Stichting Kasteel van Rhoon in de serie "Blues op Zondag" een sfeervol optreden. Als vijfde in een reeks van acht optredens staat deze zondagmiddag "Barrelhouse" in de Empirezaal.

Rhoon – 'Don't Look Back' is wat Van Morrison al zong. Een gemakkelijk advies om te volgen voor een jonge Tineke Schoemaker destijds. 45 Jaren en 12 albums later kom je daar wat moeilijker onderuit. Barrelhouse bracht op 1 februari 2019 de verzamelbox '45 Years On The Road' uit met al hun 12 albums. De eerste zes zijn nooit eerder op CD verschenen.

Barrelhouse was er niet in eerste instantie op uit om een hit te scoren. Iedereen heeft eigen favoriete nummers op ieder album. 12 Albums sinds 1974 waarvan de eerste 6 enkel op vinyl verschenen. Als je naar de verschijningsdata van albums kijkt zie je een periode van 10 jaar waarin geen albums verschenen en geen optredens plaatsvonden. In 1993 besloot Barrelhouse weer shows te spelen waarna de drang om nieuwe nummers te maken weer kwam. Sindsdien verschenen nog 6 albums waarvan de meest recente 'Almost There' met een Edison is bekroond.

Barrelhouse speelt sinds 1974 in ongewijzigde bezetting met Tineke Schoemaker (zang), Johnny LaPorte (gitaar), Guus LaPorte (gitaar), Han van Dam (piano), Bob Dros (drums) en Jan Willem Sligting (bas). Tickets voor Blues op Zondag zijn online via www.muziekoprhoon.nl te koop of via de website van de Stichting Kasteel van Rhoon en ook bij ThéCafé Rhoon (Julianastraat 57) en het Wijnhuis Rhoon (Strawinskiplein 6) voor 12,50 euro per stuk. Indien niet uitverkocht worden er ook tickets aan de deur verkocht.
De zaal gaat open rond 15:00 uur waarna rond 16:00 uur het optreden begint tot ongeveer 18:00 uur. Laat je op deze gezellige zondagmiddagen verrassen door de beste (internationale) bluesartiesten. Let op: er wordt gespeeld in kroegopstelling, het is dus geen theaterconcert. Meer informatie via de website: www.barrelhouse.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden