video Video's Roel van Deursen

Nieuwjaarsconcert met Dagorkest VPR

Stichting Koffieconcerten Hoogvliet gaf zondag haar nieuwjaarsconcert. Dagorkest Voorne Putten Rozenburg uit Tinte trad voor deze gelegenheid op in de Dorpskerk in Hoogvliet.

Hoogvliet - Na het openingswoord van voorzitter Arnold van der Heide opende het orkest, olv Robert Vorwald, het programma met Jubilee Overture van André Waignein. Daarna volgden nummers als Slavonic Rapsodie, Auld Lange Syne, Ravanello en de Radetsky Mars. Speciale gast was zangeres Suzanne de Jonge die samen met het orkest de nummers The Rose, Viljalied en I Feel Pretty ten gehore bracht. Het was een extra bijzondere dag. Het Dagorkest VPR bestond zondag namelijk precies 20 jaar. Cees Kramer, die ook in het publiek zat, was meer 18 jaar lang dirigent. Bij zijn afscheid schonk hij het orkest het nummer Tsjaikovski Memories en uiteraard werd dit ook gespeeld.

Zowel het Dagorkest VPR, Suzanne als het publiek kunnen terugkijken op een geslaagd concert. En de leden kijken alweer vooruit naar hun jubileumconcert op 18 april dat in de Ontmoetingskerk in Spijkenisse zal worden gehouden.

Tekst: Patricia van den Blink, foto's en video Roel van Deursen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden