Marco van Rijn in zijn periode als trainer van SV Poortugaal (archieffoto: John de Pater)
Marco van Rijn in zijn periode als trainer van SV Poortugaal (archieffoto: John de Pater) (Foto: )

Van Rijn: 'Heb mijn sporthart gevolgd'

Sinds vorig jaar werd bekend dat Marco van Rijn de nieuwe trainer wordt van Spijkenisse. Hij volgt bij de hoofdklasser komende zomer Peter Wubben op, die daar al acht jaar de eindverantwoordelijke is. De in Rhoon woonachtige Van Rijn is pas enkele maanden trainer van Rijsoord, competitiegenoot van Spijkenisse, en aanvankelijk leek hij ook bij die club bij te tekenen.

door Cris Rolandus

RHOON "We gingen al voor een tweede afrondend gesprek", vertelt Van Rijn. "Maar toen kreeg ik een appje van Spijkenisse, dat veranderde de zaak. Voor mij één van de grootste clubs in deze regio. Qua organisatie, achterban, leden en opleiding zelfs in de top van Nederland."
Van Rijn volgde in oktober van vorig jaar Steef Buijs op bij Rijsoord. Net als Spijkenisse vecht die club tegen degradatie uit de hoofdklasse A. Rijsoord staat dertiende met veertien punten, de situatie van Van Rijns nieuwe club Spijkenisse is nog zorgelijker met tien punten uit veertien wedstrijden. "Op 29 februari spelen we tegen elkaar. Het is best pikant, maar ik ben nu gewoon trainer van Rijsoord en mijn opdracht is om die club voor het eerst in het bestaan voor de hoofdklasse te behouden. Dat is nog nooit gelukt na een promotie. Het gaat de goede kant op, met drie overwinningen en drie nederlagen", vertelt de oud-trainer van onder meer Nieuwenhoorn, Rhoon en SV Poortugaal.

Sporthart

Toch viel de keuze van Van Rijn niet op Rijsoord, maar Spijkenisse. "Ik heb mijn sporthart gevolgd en voor Spijkenisse gekozen. Een vereniging met veel sportieve mogelijkheden. Ze willen terug naar de derde divisie, als ze zich natuurlijk handhaven in de hoofdklasse dit seizoen. Spijkenisse wilde mij echt hebben, dat merkte ik aan alles in de gesprekken. Ze wisten alles over mij. Dat gaf een goed gevoel. Ik heb voor twee jaar getekend, dat doe ik nooit. Spijkenisse is een stabiele club. Wubben is bezig aan zijn achtste jaar en daarvoor was Adrie Poldervaart ook jarenlang trainer van Spijkenisse. Twee trainers in vijftien jaar."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden