Links: Milan Ortgiess en Justin Gardenier poseren hier trots tussen de door hen verzamelde 110 kerstbomen. Een goede daad en bovendien: Kassa voor de eigen spaarpot
Links: Milan Ortgiess en Justin Gardenier poseren hier trots tussen de door hen verzamelde 110 kerstbomen. Een goede daad en bovendien: Kassa voor de eigen spaarpot (Foto: Joop van der Hor)

Justin en Milan helpen Reinis aan kerstbomen

Af en toe zie je nog een kerstboom zonder piek en zonder ballen of slingers afgedankt langs het trottoir staan. Niemand heeft er nog interesse in of toch?

REGIO - Justin Gardenier en Milan Ortgiess, beiden 12 jaar oud wel! Ze komen er zelfs de Spijkenisserbrug voor over. In de dagen na oud en nieuw hebben ze maar liefst 110 kerstbomen verzameld. De Blauwsparren en Noormannen van gemiddeld € 17,50 per stuk bleken toch nog een nominale waarde te hebben van 50 eurocent per boom. Dat is het bedrag dat afvalverwerkingsbedrijf Reinis in Spijkenisse voor een oude boom uitkeert. Bij elkaar dus mooi een bedrag van 55 euro opgehaald. Milan heeft zijn deel in zijn spaarpot gestopt en Justin is in gezwinde draf naar de winkel gelopen om er een spelletje voor op de Playstation te kopen.

De bomen zijn afgelopen maandag met een grote vrachtauto opgehaald waarbij Milan en Justin de mannen van de gemeentereiniging ook nog een handje hebben geholpen. Daar moesten ze wel vroeg voor uit de veren. De kinderen kregen hun 'vindersloon' uitbetaald in rolletjes van €10,- gevuld met 50 eurocenten. Nick Gardenier, vader van Justin, is trots op zijn zoon en vriendje Milan. 'Alles beter dan de brand erin te steken en mooi dat ze op deze manier de maatschappij en zichzelf een dienst hebben bewezen.'

Meer berichten