Een hele middag winterpret aan het Ghijseland in Rhoon.
Een hele middag winterpret aan het Ghijseland in Rhoon. (Foto: Andrea Nabben)

Winterwonderland met Olaf uit Frozen in Rhoon

Na de zeer succesvolle herfst- en lampionoptocht van vrijdag 15 november gaan de vier jonge moeders uit het Ghijseland in Rhoon daadwerkelijk door met hun initiatief om de bewoners meer met elkaar te verbinden en om de sociale samenhang in de wijk te vergroten. De volgende activiteit staat gepland voor zaterdag 15 februari. Die middag verrijst er in het speeltuintje in de wijk voor de huisnummers 84 tot en met 88 een heus Winterwonderland.

door Hans de Bruyn

Rhoon - Volgens Andrea Nabben zal er op die locatie op 15 februari een grote tent geplaatst worden. ,,En die tent zal leuk winters aangekleed worden met versiering, lichtjes en poppen; we willen een beetje een wintersportsfeer creëren. Voor de kinderen is er een knutselhoek en zal er voorgelezen worden. En ook Olaf de sneeuwpop uit Frozen zal er de hele middag rondlopen. Verder is er natuurlijk erwtensoep, chocolademelk en alcoholvrije glühwein. Wat we nog wel kunnen gebruiken zijn een paar van die lange biertafels met van die bankjes ernaast. Als mensen ons daar nog aan kunnen helpen, zou dat geweldig zijn.''

Volgens Andrea zijn de dames ook nog op zoek naar mensen die mee willen helpen bij deze en andere activiteiten. ,,Daarnaast kunnen we ook nog wel wat sponsors gebruiken. We hebben al wel wat toezeggingen gekregen, maar alles kost uiteindelijk toch ook weer wat geld. Aanmelden voor een helpende hand en voor een financiële bijdrage kan via een mailtje naar: activiteitenghijseland@hotmail.com.

Jaargetijden

De bedoeling van het organiserende viertal is om in ieder jaargetijde een activiteit neer te zetten. Andrea Nabben: ,,Naast de lampionoptocht in de herfst en in de winter dus dit Winterwonderland, willen we in het voorjaar nog een keer paaseieren gaan zoeken en in de zomer pakken we uit met een vossenjacht en met een activiteit rondom het EK voetbal. Op die manier is er in elk seizoen wel iets te beleven in de wijk.''

Overigens zijn de activiteiten niet alleen voor de bewoners van het Ghijseland. Andrea: ,,Iedereen is welkom bij onze activiteiten.'' Winterwonderland is op 15 februari gratis te bezoeken van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten