Karakus naast Dick Gebuijs, schrijver van het boek over het leven van de uit Turkije afkomstige oud-wethouder. Foto: Joop van der Hor
Karakus naast Dick Gebuijs, schrijver van het boek over het leven van de uit Turkije afkomstige oud-wethouder. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Het leven van Hamit Karakus beschreven

REGIO- Voormalig politieman en oud PvdA wethouder Hamit Karakus is hot! Niet vanwege een schandaal of toetreding in de 2e Kamer, maar vanwege het uitkomen van de door auteur Dick Gebuys geschreven biografie: 'Jezelf blijven ontwikkelen'.

Toen Karakus eind 2016 een mail ontving van Gebuys met 'Jij moet een boek schrijven!', dacht Hamit, 'Zijn mensen daarin wel geïnteresseerd?' Na 40 gesprekken van tweeënhalf uur en 2 jaar verder wordt daarop het antwoord gegeven. Zondag 26 januari om 13.00 uur vindt de presentatie plaats in boekhandel Snoek te Rotterdam aan de Meent 126. Het eerste exemplaar wordt door uitgereikt aan de heer Pieter Winsemius. De presentatie is in handen van columnist/auteur Joop van der Hor. Hamit Karakus (1965) werd geboren in Kirsehir in Turkije. Hij groeide op in Steenwijk, waar hij zijn LBO-diploma haalde. In de jaren '80 viel hij al snel op in zijn werk als politieman in Rotterdam. Na een korte carrière in de vastgoedsector werd hij door de PvdA gevraagd toe te treden. Vanaf 2006 tot 2014 was hij voor die partij wethouder en loco-burgemeester in de Maasstad. Toen de verkiezingen van dat jaar niet goed afliepen, verliet Karakus de actieve politiek en werd hij directeur van Platform31.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden