Winnende beeld World Press Photo
Winnende beeld World Press Photo (Foto: John Moore)

World Press Photo expositie opent zaterdag

De World Press Photo Exhibition 2019 toont de meest spraakmakende en indrukwekkende nieuwsfoto's van het afgelopen jaar. Deze tentoonstelling wordt zaterdag geopend. 

Rotterdam - Van 18 januari tot en met 8 februari 2020 keert de nieuwe World Press Photo Tentoonstelling terug naar Rotterdam. De tentoonstelling verhuist van het World Trade Center Rotterdam naar de Laurenskerk. Deze locatie is dichtbij de highlights van de stad, zoals de Markthal en de Kubuswoningen. De locatie is perfect bereikbaar met het openbaar  vervoer via metrostation Blaak. De World Press Photo Exhibition 2019 toont de meest spraakmakende en indrukwekkende persfoto's van het afgelopen jaar. Naast de tentoonstelling staan er ook interessante lezingen en events op het programma.

Eerbetoon
Dit jaar is de World Press Photo of the Year een eerbetoon aan de fotograaf wiens visuele creativiteit en vaardigheden een afbeelding zijn van een evenement of kwestie van groot journalistiek belang in dat jaar. Het winnende beeld toont de Hondurese peuter Yanela Sanchez huilend terwijl zij en haar moeder, Sandra Sanchez, zijn plichten in hechtenis houden door Amerikaanse grens beambten in McAllen, Texas, VS, op 12 juni 2018.

Nadat deze foto wereldwijd is gepubliceerd, heeft de Amerikaanse douane en grensbescherming bevestigde dat Yanela en de moeder niet tot de duizenden behoorden die waren gescheiden door Amerikaanse functionarissen. Niettemin is er publieke verontwaardiging over de controversiële praktijk van president Donald Trump die het beleid op 20 juni omkeert.

Keep an eye award
39 Getalenteerde studenten die dit schooljaar zijn afgestudeerd aan de Nederlandse Fotovakschool hebben hun beste fotografische werk tentoongesteld tijdens de Graduation Show 2019. Tijdens deze voorronde heeft een professionele interne jury 10 kandidaten genomineerd die doorgaan in de race naar de felbegeerde Keep an Eye Fotovakschool Grant. De 10 kandidaten werden naast hun fotografische werk en hun projectplan ook beoordeeld aan de hand van een pitchfilm en 1-minuut pitch. Tijdens de world press photo expositie in Rotterdam zullen de projecten van drie studenten te zien zijn in de Laurenskerk.

De expositie is te bezichtigen vanaf 18 januari tot 8 februari 2020 in de Laurenskerk, Rotterdam. Tickets zijn online via deze website of tijdens de tentoonstelling ook aan de kassa van de Laurenskerk verkrijgbaar. Rondleiding + entree reserveren via info@worldpressphotoexporotterdam.com. Rondleidingen vinden maandag tot en met vrijdag plaats om 11 uur.  Voor kaarten en meer informatie: www.worldpressphotoexporotterdam.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden