Winkelcentrum Hoogvliet heeft weer een Gouden Ster behaald.
Winkelcentrum Hoogvliet heeft weer een Gouden Ster behaald. (Foto: PR)

Gouden ster voor winkelcentrum Hoogvliet

Winkelcentrum Hoogvliet (Binnenban en Rijkeeplein) is voor de tweede keer beloond met de 5e ster van het Kiwa Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dit is uniek in deze regio! Kiwa is een onafhankelijke partij die bepaalt of een winkelcentrum voldoet aan de gestelde eisen. Het keurmerk voor Veilig Ondernemen is een waardering voor winkelcentra waar continu samengewerkt wordt met diverse gemeentelijke en externe instanties om de veiligheid op winkelcentra te verbeteren en te waarborgen.

Hoogvliet - Eén van de belangrijkste voorwaarden in het gehele proces om een KVO certificaat te behalen, is dat ondernemers continu samenwerken met de gemeente, de politie, de brandweer, de omwonenden en de verhuurders. In deze samenwerking worden afspraken gemaakt om overlast en criminaliteit aan te pakken en het onderhoud en beheer te regelen. Dit levert een veiliger omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid door consumenten, ondernemers en omwonenden en minder schade. Maar ook ontstaat er een structurele verbetering van de samenwerking tussen de ondernemers en de partijen. Daar profiteert iedereen van.

Gouden Ster
Om de Gouden Ster Veiligheid te behalen maken ondernemers en de genoemde andere partijen diverse afspraken, zoals:
- het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over 'schoon, heel en veilig'
- beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging
- het beter verlichten van panden, ook leegstaande panden
- een uitgebreid en modern camerasysteem
- investeringen in de openbare ruimte (groenvoorziening, straatverlichting, enz.)
- het tegengaan van cybercriminaliteit

Veilig gevoel
Door deze en andere maatregelen wordt de criminaliteit flink verminderd en neemt het gevoel van veiligheid toe. In samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en  Veiligheid wordt gewerkt aan de officiële uitreiking van de Gouden Ster Veiligheid in de vorm van een tegel op het winkelcentrum. Alle betrokken partijen zijn ontzettend trots op dit behaalde resultaat! 

Meer berichten