Piet Molendijk (links) en Gerrit Verheij met één van de eerste trekkers in het Hoogvlietse boerenland.
Piet Molendijk (links) en Gerrit Verheij met één van de eerste trekkers in het Hoogvlietse boerenland. (Foto: Coll. Jan Verheij)

Historisch Hoogvliet en expositie oude ambachten

Stichting Historisch Hoogvliet opent op zaterdagmiddag 25 januari de nieuwe tentoonstelling "Zeg ken jij de mosselman? - Hoogvliet en haar oude ambachten en beroepen". Voorzitter Hans van der Boom is trots op het nieuwste product van de stichting en haar vrijwilligers; "deze expositie is een beetje anders dan voorgaande exposities omdat deze keer naast veel foto's en documentatie, ook veel gebruiks- en beroepsvoorwerpen uit vroeger tijden worden getoond."

Hoogvliet - "Beroepen en ambachten die voor de jeugd veelal onbekend zijn, komen aan bod; van dienstmeid, schoolmeester, predikant, timmerman, olieboer, bakker, kruidenier, slager en melkboer tot klompenmaker, schoenmaker, kapper, wagenmaker, veldwachter, smid en molenaar. Terwijl de landbouw en visserij zelfs nog breder onder de loep worden genomen in de vorm van een groot aantal foto's op grote panelen." En natuurlijk is er koffie, thee en fris te verkrijgen tegen een schappelijke prijs.

Voor de bezoekers is een tentoonstelling van de stichting Historisch Hoogvliet ook vaak een soort van reünie en zijn de middagen aan de Overwolde een goede gelegenheid om met andere (oud) Hoogvlieters ervaringen en anekdotes over vroeger uit te wisselen en een boom op te zetten over vroeger. In verband met de te verwachten belangstelling zijn er deze keer ook een aantal extra openstellingen. De tentoonstelling is te zien op zaterdagmiddagen (14.00-17.00 uur) 25 januari, 15 en 29 februari, 14 en 28 maart en 11 april. De ruimte van Historisch Hoogvliet is gevestigd in de aula van het voormalig schoolgebouw tegenover de nieuwe campus aan de Overwolde 48 in de wijk Meeuwenplaat en uitstekend bereikbaar met de metro. Station Hoogvliet is op slechts 5 minuten loopafstand. De entree is gratis en de tentoonstelling is vanaf 14.00 uur voor publiek geopend.

Meer berichten