Rhoon, hier in een duel met Rijnmond Hoogvliet Sport, hervat zaterdag de competitie tegen GHVV '13 (archieffoto: John de Pater)
Rhoon, hier in een duel met Rijnmond Hoogvliet Sport, hervat zaterdag de competitie tegen GHVV '13 (archieffoto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Belangrijke eerste weken voor Rhoon

Voor de voetballers van Rhoon start de tweede seizoenshelft komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen GHVV '13. Een belangrijk duel voor de ploeg van trainer Ronard Venekamp in de onderste regionen van de derde klasse D. "In de eerste vier wedstrijden willen wij wel negen punten pakken", zegt de oefenmeester, kijkend naar het schema van zijn ploeg in de komende weken.

door Cris Rolandus

RHOONDe huidige nummer tien van de competitie treft GHVV '13, Rijnmond Hoogvliet Sport, Vierpolders en SC Botlek, allemaal clubs uit het rechterrijtje. Vorig seizoen was Rhoon zeer op dreef na de winterstop, na matige eerste maanden. "Daar heeft iedereen het over, weer zo'n helft van het seizoen. Maar dit is gewoon weer een ander seizoen. Natuurlijk hoop je het wel. Wij willen richting de middenmoot, dan doen wij het goed en staan we waar we moeten staan."

De tussenbalans na twaalf wedstrijden is onvoldoende voor Rhoon, vindt Venekamp. "Het is niet gegaan zoals verwacht, we hebben ook wel pech gehad. En we liepen in de laatste weken op ons tandvlees, met veel niet fitte spelers. We verloren in de laatste wedstrijd van 2019 onder erbarmelijke omstandigheden van FC Vlotbrug. We waren echt toe aan de winterstop."

Fit

Met een fitte selectie kijkt Venekamp met Rhoon weer omhoog. Niet alleen dit seizoen, maar ook na de zomer. De trainer tekende een aantal weken geleden al bij, voor zijn derde jaar bij de derdeklasser. "Het gevoel is goed. Ik heb het echt aan de jongens gelaten, wat zij wilden. Ik weet niet of het unaniem was, maar ze wilden in ieder geval dat ik bleef. Ik heb het naar mijn zin, er is een klik met de groep. En voor komend seizoen ziet het er ook goed uit, het lijkt erop dat we ook wat jeugd kunnen laten doorstromen. In ieder geval kunnen laten ruiken aan selectievoetbal. Dat is voor het eerst sinds ik hier ben. Heel leuk", aldus Venekamp, die met Rhoon op trainingskamp is geweest in de winterstop. "In Vierhouten, vlakbij Apeldoorn. Het was meer een teambuildingsweekend met de groep. Met een barbeque, zaalvoetballen en paintballen."

Meer berichten