vlnr: wethouder Igor Bal van Nissewaard, districtshoofd Bart Keunen en projectleider  Jeroen Korving bij de berm-DRIP in Spijkenisse. Foto: JvdH
vlnr: wethouder Igor Bal van Nissewaard, districtshoofd Bart Keunen en projectleider Jeroen Korving bij de berm-DRIP in Spijkenisse. Foto: JvdH (Foto: )

Wethouder belooft 'overkantgarantie'

Niet langer de kans lopen om voor een geopende Spijkenisser- of Botlekbrug stil komen te staan zonder dat je de kans hebt gekregen een alternatieve route naar huis of werk te nemen. Zie hier de oplossing voor dit euvel: de door Rijkswaterstaat ontwikkelde, op afstand bestuurde en op algoritmes werkende berm-DRIP (Matrixborden).

door Joop van der Hor

REGIO - Ze stonden afgelopen woensdag letterlijk met de voeten in de modder om vol trots het nieuwe systeem aan de verzamelde pers te tonen. Wat bij dergelijk grootst aangekondigde gebeurtenissen wel vaker is gebeurd, geen storing maar tot opluchting van wethouder Igor Bal van Nissewaard en districtshoofd Zuid Rijkswaterstaat Bart Keunen een vlekkeloze ingebruikstelling van de brugopeningsvoorspeller voor de Botlekbrug en Spijkenisserbrug. De benodigde informatie is afkomstig van in de nabijheid van de bruggen varende schepen welke om de seconde hun positie doorsturen. Op het infobord is te zien of er wel of geen opening wordt verwacht. Automobilisten hebben dan nog tijd om een keuze te maken wel of geen alternatieve route te kiezen.

Proef
In februari/maart start RWS met een proef om bij storingen en langdurig onderhoud een fiets/voetgangersveer te laten varen van Hoogvliet naar Nissewaard en vice versa. Wethouder Bal sprak trots van een 'overkantgarantie' en Bart Keunen roemde de samenwerking met de gemeente Nissewaard, Rotterdam en het Havenbedrijf. Weggebruikers kunnen deelnemen aan een onderzoek, zodat goed geëvalueerd kan worden of de berm-DRIP van extra reisinformatie voorziet en het verwachtingspatroon wordt gehaald. De DRIP-borden staan aan zowel Spijkenisserzijde als in Hoogvliet en langs de A15. Als de proef slaagt worden er ook DRIPS geplaatst aan weerszijden van de Calandbrug bij Rozenburg. De teksten die nu extra op de matrix(DRIP)borden verschijnen zijn; 'Geen brugopening verwacht 'en 'Brugopening verwacht'.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie zie website van Rijkswaterstaat en de videofilm van onze medewerker Roel van Deursen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden