Video's Roel van Deursen

Video: Burendag op De Oedenstee

Op zaterdag 25 januari organiseerde kinderboerderij De Oedenstee van Natuurstad een gezellige burenmiddag van 10.00 tot 16.00 uur. Om 11.00 en 14.00 was er een speciale rondleiding over de kinderboerderij door de dierenverzorgers. Voor alle bezoekers was er een kopje thee of koffie met wat lekkers. Roel van Deursen nam een kijkje.

Hoogvliet - Speciaal voor kinderen was er een kleurwedstrijd met als hoofdprijs een kinderfeestje op De Oedenstee! Kinderboerderij De Oedenstee in Hoogvliet wordt al sinds 1972 bezocht door jong en oud. De kinderboerderij is 364 dagen per jaar geopend van 08:30 tot 16:30. Koeien, ezels, geiten, konijnen en nog meer: je kunt met al deze dieren kennismaken op de kinderboerderij. Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een educatief uitje. Overal vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren.

De Oedenstee verzorgt lessen voor het basisonderwijs, ook de BSO en kinderdagverblijf zijn vaste gasten van de kinderboerderij. Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie en educatie. Op de 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid. Op 25 hectare groen, verspreid over hel Rotterdam, bereiken de bijna 100 medewerkers en nog eens 100 vrijwilligers jaarlijks ruim 1.000.000 bezoekers en 50.000 leerlingen.

Meer berichten