Poortugaal versloeg afgelopen weekend naaste concurrent Neptunus-Schiebroek in de eerste wedstrijd van 2020 (foto: John de Pater)
Poortugaal versloeg afgelopen weekend naaste concurrent Neptunus-Schiebroek in de eerste wedstrijd van 2020 (foto: John de Pater) (Foto: )

SV Poortugaal gaat gewoon door

De voetballers van SV Poortugaal zijn ook 2020 flitsend van start gegaan. De koploper van de eerste klasse B won in de eerste competitiewedstrijd van dit jaar van naaste belager Neptunus-Schiebroek (3-1). Het team van trainer Peter Klomp had al een flinke marge te pakken, maar staat inmiddels een straatlengte voor op de concurrentie.

door Cris Rolandus

POORTUGAAL Neptunus-Schiebroek, dat nog steeds tweede staat, heeft liefst twaalf punten minder. Daaronder volgen drie clubs op veertien punten van de gedoodverfde titelfavoriet. Eén van hen is XerxesDZB, komende zaterdag de tegenstander van het ongenaakbare SV Poortugaal. "Het is voor ons niet moeilijk om scherp te blijven", vertelt de succesvolle Klomp. "Iedereen wil juist van ons, van de koploper, winnen. Daardoor moeten wij juist extra scherp zijn. Daar is deze groep zich echt van bewust."
Toch is de situatie waarin SV Poortugaal bivakkeert ook voor Klomp nieuw. "Zo ver voor, dat heb ik niet eerder meegemaakt. Ik heb weleens bovenaan gestaan, natuurlijk, maar niet met twaalf punten voorsprong. We moeten hier van genieten. Dat zeg ik ook tegen mijn spelers. Geniet van het moment, het komt niet zo vaak voor dat je kampioen kunt worden bij de senioren. Als dat gebeurt, of als je die kans hebt, moet je daar onderweg ook van genieten. Niet alleen op het moment zelf. We zijn op de goede weg, maar hebben toch nog een lange weg te gaan, we zijn pas halverwege de competitie natuurlijk."
Klomp, pas bezig aan zijn eerste jaar bij de eersteklasser, merkt dat de goede prestaties van de hoofdmacht de club goed doen. "Het is druk op het complex op zaterdag. Ik hoorde zaterdag ook weer dat het in de rust van onze wedstrijd bomvol was in de kantine. De kantine was eigenlijk te klein. Dat zegt wel iets, dit geeft de vereniging ook echt een boost", aldus Klomp. "Ook ik geniet. Van hoe de spelers hun taken uitvoeren, daar zijn we elke week mee bezig tijdens de trainingen. Mooi om te zien dat die arbeid terug te zien is in de duels. Het kan altijd beter, dat is zo, maar dan hebben we het over details."

Meer berichten