Vier stijltips om een zwart overhemd te combineren

Een zwart overhemd. Het zwarte overhemd wordt door zowel de man als vrouw veel gedragen. Een zwart overhemd ziet er goed en stijlvol uit en kun je dragen bij (bijna) elke gelegenheid. Daarnaast is De kleur zwart makkelijk combineerbaar. Er zijn een aantal stijltips waar je enigszins rekening mee kunt houden, indien je een zwart overhemd draagt? Benieuwd naar de stijltips? Lees dan snel verder.

sponsored content

Stijltip 1: kies de juiste stof

Zwarte overhemden zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen. De meeste zwarte heren- en vrouwen overhemden zijn gemaakt van de weving satijn. De weving satijn zorgt voor een glimmend effect. Dit ziet er zeer stijlvol uit. Daarnaast kun je een zwart overhemd kiezen met een luxere, dikkere weving - dit is vaak een oxford weving. De weving oxford wordt ervaren als zeer sterk en slijtvast, maar omdat de weving dikker en wat stugger is, kun je ook sneller gaan transpireren. Denk van te voren na voor welke gelegenheid je het zwarte overhemd koopt.

Stijltip 2: kies de juiste pasvorm

Voordat je een overhemd koopt, is het belangrijk je je maat weet. Mocht je niet weten, doe dan het volgende; meet met een meetlint de nek-, borst- en taille omtrek op. Voor de borst- en taille omtrek is raadzaam om minimaal acht tot twaalf centimeters bij de gemeten waarden op te tellen. Let wel op je bouw. Mannen die rond de 90kg zijn, dienen er meer centimeters bij optellen, dan mannen die de 70kg zijn. Daarnaast speelt persoonlijke voorkeur een rol. Mannen die van bewegingsruimte genieten, dienen er meer centimeters bij op te tellen, dan mannen die een overhemd mooi aangesloten om het lichaam dragen. En als je er toch niet helemaal uitkomt, neem dan altijd contact op met bijvoorbeeld overhemden.com - de meeste zwarte overhemden online.

Stijltip 3: hoe combineer je een stropdas met een zwart overhemd?

Hoewel de stropdas steeds vaker wordt thuis gelaten, zijn er nog veel mannen die wel een stropdas dragen. Als je een zwart overhemd draagt, is het aan te raden om een contrasterende kleur stropdas te dragen. Een lichte kleur stropdas, zoals lichtblauw is erg goed te combineren met een zwart heren overhemd. Het is niet stijlvol om een zwarte stropdas te dragen bij een zwart overhemd.

Stijltip 4: een zwart overhemd in combinatie met een pak

Let op bij het combineren van een zwarte overhemd met een pak. Gekleurde jasjes en pantalons vloeken al snel in combinatie met een zwart overhemd. Als je een zwart overhemd wilt combineren met een pak, is het aan te raden om dan geheel in het zwart pak of navy pak aan te trekken.

Na het lezen van bovenstaande vier tips kun je stijlvol de deur uit gaan met je nieuwe zwarte overhemd. Een merk met mooie zwarte overhemden is het Nederlandse merk Circle of Gentlemen.

Meer berichten