De Schouwspelers
De Schouwspelers (Foto: Luka de Kruijf )

De Schouwspelers 60 jaar brengt Pygmalion

De Schouwspelers uit Pernis bestaan 60 jaar en dat vraagt om een spektakelstuk. Dat hebben zij gevonden in Pygmalion. Dit toneelstuk van Bernard Shaw vormde het uitgangspunt voor de beroemd geworden musical ‘My fair Lady’.

Pernis - In dit kostuumstuk, dat voor de gelegenheid van het 60-jarig bestaan van De Schouwspelers werd hertaald en geregisseerd door Cor ’t Hart, draait het om de weddenschap die professor in de fonetiek Henry Higgins met zijn vriend kolonel Pickering aangaat dat hij erin zal slagen om het bloemenmeisje Eliza Doolittle in korte tijd niet alleen perfect te leren spreken, maar haar ook de gangbare etiquette in de hogere kringen eigen te maken. Het toneelstuk is gebaseerd op een verhaal uit de Griekse mythologie waarin de beeldhouwer Pygmalion verliefd wordt op het door hemzelf vervaardigde beeld van de mooie Galathea, dat de goden op zijn verzoek tot leven hadden gebracht. Wat er tussen Henry Higgins en Eliza Doolittle ontstaat, kunt u zien in deze mooie voorstelling, die zich afspeelt in een prachtig decor: de Engelse standenmaatschappij aan het begin van de twintigste eeuw.

De 60 jarige toneelvereniging zal op zaterdagavond 7 maart en zondagmiddag 8 maart 2020 dit toneelstuk opvoeren in het Wennekerpand te Schiedam en op zaterdagavond 14 maart en zondagmiddag 15 maart in De Bonte Koe te Pernis. Kaarten voor de voorstellingen in Schiedam zijn te bestellen via www.theateraandeschie.nl en voor die in De Bonte Koe via www.deschouwspelers.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden