Ingrid Hoogstraten straalt nadat ze heeft gehoord dat haar Songfestival op Zuid een mooie startsubsidie ten deel is gevallen. Foto: Joop vd Hor
Ingrid Hoogstraten straalt nadat ze heeft gehoord dat haar Songfestival op Zuid een mooie startsubsidie ten deel is gevallen. Foto: Joop vd Hor (Foto: Joop van der Hor)

Rhoonse Ingrid gaat helemaal OpenUp

Voor Ingrid Hoogstraten (58) uit Rhoon staat de mens altijd centraal. Logisch dus dat ze haar stichting onder de naam 'Mens Centraal' in het handelsregister van de Kamer van Koophandel heeft ingeschreven.

door Joop van der Hor

Hoogvliet/Rhoon - 'Iedereen hoopt op een leuke manier oud te worden, maar de vergrijzing en de bezuinigingen in de zorg maken dat we steeds meer afhankelijk zijn van mantelzorgers en vrijwilligers. Laten we daarom met z'n allen werken aan een mooie oude dag voor iedereen!' zegt de vrouw die zelf maar niet ouder lijkt te worden. Dat ze zich nu vooral op jongeren stort mag best bijzonder worden genoemd. Hoogstraten heeft namelijk bij Rotterdam Festivals een plan ingediend om in de Rotterdamse wijk Charlois een mega groot 'Open Up' songfestival te organiseren voor met name kinderen vanaf 8 jaar en jong volwassenen. Niet in Ahoy maar gewoon buiten op straat, in de Huizen van de Wijk, bij de lokale horeca en natuurlijk midden tussen de haar zo dierbare ouderen in de zorgcentra. Afgelopen week kreeg ze te horen dat haar plan in de prijzen was gevallen en op een leuke aanvangssubsidie van de gemeente kan rekenen. "Ik sprong een gat in de lucht toen ik het bericht kreeg van Reinier Weerts en directeur Johan Moerman van Rotterdam Festivals dat we het songfestival op Zuid mogen organiseren. Er waren maar liefst 260 ideeën ingediend en wij zijn één van de uitverkorenen, geweldig toch! Maar toen ik even later aan een kopje thee zat realiseerde ik me pas hoeveel werk we in een hele korte tijd moeten verzetten om ook waar te maken wat we ons hebben voorgenomen. Afgelopen vrijdag heb ik in het Islamunda Theater kennis gemaakt met andere organisaties zoals het Afri Open Up festival uit de Rotterdamse Afrikaanderwijk, het Songfestival voor Dak- en Thuislozen, directeur Irene van Lierop van het Islamunda Theater en Suzanne Bruning van Open Up IJsselmonde. Fantastisch wat die middag allemaal voor positieve dingen naar boven werden gehaald. Het is niet alleen voor mij, maar voor iedereen hard aanpoten om straks in mei goed voor de dag te komen. Maar reken er maar op dat het gaat lukken, zeker met hulp van de Cultuurscout, de gebiedscommissie Charlois en anderen' zo laat Ingrid dol enthousiast weten."

HOOGVLIET OPEN UP TO

Niet alleen in Charlois maar ook in Hoogvliet is het straks Open Up. Vrijdag is bekend geworden dat ook Hoogvliet in de prijzen is gevallen en een eigen songfestival mag organiseren. "Zou leuk zijn als we kunnen samenwerken", zegt Ingrid andermaal enthousiast. Hoe? "Nou wat dacht je van een gezamenlijke halve finale in het Kasteel van Rhoon, dat zou leuk zijn!" Waarom niet gelijk de finale? "We hebben al min of meer de toezegging gekregen om die op het grote podium in het Festivaldorp op de Binnenrotte te organiseren. Dat is voor de finalisten natuurlijk helemaal geweldig", aldus Hoogstraten. Meer info over het Charlois Open Up Songfestival (COUS): www.songfestivalcharlois.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden