Zangeressen Rita Young (links) en Sandy Struijs blijven zich ook na het stoppen van de Hoogvlietse steppers inzetten voor de stichting Villa Joep. Foto: Joop van der Hor
Zangeressen Rita Young (links) en Sandy Struijs blijven zich ook na het stoppen van de Hoogvlietse steppers inzetten voor de stichting Villa Joep. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Ambassadeurs Villa Joep gaan doorrr!

Leontine Heisen, voorzitter van de stichting Villa Joep is blij met de onvoorwaardelijke steun van heel veel mensen uit deze regio. 'Ik vind het heel bijzonder dat de steppers zich zo ontzettend hebben ingespannen voor onze stichting. Zij hebben niet alleen veel geld bijeen gebracht, maar ook enorm bijgedragen aan de naamsbekendheid van Villa Joep. Er ging bijna geen week voorbij of er stond in weekblad de Botlek wel iets over een actie voor Villa Joep. Tot zelfs burgemeester Aboutaleb, wethouder Joost Eerdmans en politiechef Frank Paauw (nu Amsterdam) hebben zich - net als Stella Schaper van de Botlek - voor ons ingespannen", aldus een dankbare Leontine Heisen. De New Yorkstepers zijn gestopt met hun goede doelen stepritten, de Antwerpen Steppers nemen het stuurwiel van hen over. Maar hoe zit het met de ambassadeurs van de stichting Villa Joep?

door Joop van der Hor

REGIO - Gaan zij nog door met de strijd tegen kinderkanker en het gevreesde neuroblastoom of stoppen zij met de steppers mee? 'No way' zegt Ria de Jong, in Vlaardingen en omstreken beter bekend onder de naam Rita Young. De zangeres is samen met haar zingende stadsgenote Sandy Struijs step-ambassadrice van de Hoogvlieters. "Ik heb mij altijd al ingezet voor goede doelen en heb daarbij de New Yorksteppers uit Hoogvliet ook altijd gesteund. In september 2019 ben ik met hen meegegaan naar de Belgische havenstad Antwerpen. Nou daar hebben we een feestje gevierd in café de Blauwmoezel aan de voet van de kathedraal, gewoon niet normaal meer zo leuk. Dat was een feestje met een lach en een traan, want er zijn in de loop der jaren behoorlijk wat steppers overleden zoals Huib Klop, het maatje van kopman Joop van der Hor. Die twee waren onafscheidelijk. Waar Huib was, was Joop en andersom."

"Samen met Sandy, Lee Towers, Riem de Wolff, burgemeester Ivo Opstelten en de vorig jaar ook overleden Hoogvlietse Annie Ras waren wij de ambassadeurs van de steppers. Ik ga gewoon verder met het steunen van Villa Joep. Ik verkoop de kleine pluche olifantjes tijdens mijn optredens hier in Siloam en elders. Ik heb alweer 1100 euro bij elkaar gezongen." Sandy Struijs zegt ook niet te stoppen. "Op 22 maart sta ik weer mijn keel schor te zingen tijdens het jaarlijkse 'Spin For Life' ten bate van Villa Joep. Het is een soort positief virus, daar kom je niet meer vanaf." Hans van Meggelen uit Rhoon knikt bevestigend. Hij heeft altijd wel een doos 'geluksolifanten' in zijn grote gele Amerikaanse schoolbus. Toen onlangs de van radio en TV bekende presentator Jan Douwe Kroeske in zijn bus stapte om bekendheid te geven aan het patiëntenportaal MijnFranciscus wilde Kroeske van alles weten over olifant Joep en de stichting die de naam draagt van het aan neuroblastoom overleden zoontje van de oprichtster. Uiteraard is hij met info én een kleine Joepolifant huiswaarts gegaan." Over de brug, in Spijkenisse, gaan Sylvia Kats, Marjan Blok en Els Barendregt door voor Joep, net als de overgrootmoeder van de ook aan deze verschrikkelijke ziekte overleden Jayden. Zij is dagelijks bezig met het breien van mini olifantjes die als sleutelhanger voor slechts € 4,00 worden verkocht, opbrengst uiteraard bestemd voor onderzoek naar neuroblastoom. Nancy Lok, moeder van Jayden, is maar wat trots op haar oma. "Geweldig dat zoveel mensen zich blijven inzetten voor Villa Joep en dat is fijn want het is nog steeds hard nodig."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden