Imelda Bogaard toont trots de cheque welke haar project ten deel is gevallen na heel veel stemmen uit Kralingen en Hoogvliet.
Imelda Bogaard toont trots de cheque welke haar project ten deel is gevallen na heel veel stemmen uit Kralingen en Hoogvliet. (Foto: Joop van der Hor)

10 mille voor innovatieve Deurswitch

Ze lijkt zo te zijn ontsnapt uit kinderboerderij de Trotse Pauw in Hoogvliet. Haar veren staan breeduit, net zoals de glimlach op haar gezicht die er niet van af te branden is. Imelda Bogaard voelt zich de koningin te rijk.

door Joop van der Hor

HOOGVLIET - "Sommige zullen het al gehoord of gelezen hebben. Maar ik wil alle Hoogvlieters die op mij en het project 'veilige toegang' hebben gestemd van harte bedanken voor alle steun en vertrouwen", zo laat Imelda Bogaard super enthousiast weten. "Nu we de prijs van €10.000 hebben gewonnen, blijft het niet alleen bij mooie woorden maar gaan we de zaken ook echt realiseren!" Afgelopen week leefde de ras Hoogvlietse niet in haar huisje in de wijk Tussenwater maar op een roze wolk. Maar nadat afgelopen zondag niet alleen de heftige wind, maar ook de storm rond de uitverkiezing is gaan liggen heeft de dagelijkse gang van zaken weer de overhand genomen en gaan de werkzaamheden van Imelda en haar collega's gewoon weer door in Zorgwinkel Pniël aan de Oudedijk 15 in Rotterdam-Kralingen. Daar is de Hoogvlietse inmiddels net zo beroemd is als in haar eigen Siloam aan de Kruisnetlaan waar zij haar hart heeft verpand aan de bewoners van het verzorgingstehuis. Maandag en dinsdag was het op haar werk een komen en gaan van mensen en cliënten die haar kwamen feliciteren. Het is ook niet niks; 10.000 euro voor realisatie van de deurswitch, een bijzonder handig systeem welke een veilige toegang garandeert voor zorgverleners tot bijvoorbeeld seniorenhuisvestingen. Door gebruik van de deurswitch zijn er geen sleutelkluizen zichtbaar op de buitenmuur en kunnen (zorg)organisaties op een veilige manier de gebouwen en woningen in om daar de mensen te helpen. Imelda's hartenwens is dat alle (Rotterdamse) zorginstellingen hierbij samenwerken. Het meest logische volgens haar is dat de eigenaren van de gebouwen waar dat van toepassing is de kosten van de installatie van de deurswitch op zich nemen en niet de ouderen zelf. Imelda: "In Rotterdam werken we gelukkig al heel goed met elkaar samen. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Ik ben altijd op zoek naar innovatieve ideeën die ervoor kunnen zorgen dat zaken beter, makkelijker, begrijpelijker en veiliger. Als nationaal coördinator Veilige Toegang & Alarmering van de Lelie Zorggroep werk ik daar graag aan mee. Zo ben ik in aanraking gekomen met de deurswitch, de meest praktische en handige oplossing voor buitendeuren in bijvoorbeeld seniorenhuisvestingen. Met de smartphone legt de bezoekende zorgverlener contact met de deurswitch. Pas als de zorgverlener wordt herkend, gaat de deur open."

Toksjoo op Zuid

Imelda is donderdag 20 februari te gast in de Toksjoo op Zuid in restaurant LISA aan het Zuidplein. Kom luisteren naar haar mooie verhaal. Toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden