Patrick Kok is bezig aan zijn laatste maanden bij voetbalvereniging Meeuwenplaat, hij vertrekt na dit seizoen (foto: John de Pater)
Patrick Kok is bezig aan zijn laatste maanden bij voetbalvereniging Meeuwenplaat, hij vertrekt na dit seizoen (foto: John de Pater) (Foto: )

Kok: 'Hoop moet je altijd houden'

Patrick Kok vertrekt aan het eind van het seizoen alweer bij Meeuwenplaat. De trainer is pas bezig aan zijn eerste jaar bij de zondag tweedeklasser, maar ziet te weinig perspectief om verder te gaan. Nasser Abdalla volgt Kok komende zomer op. "Het is een heel warme club, met fijne mensen, maar we staan soms met acht man op de training", aldus Kok.

door Cris Rolandus

HOOGVLIET Meeuwenplaat heeft het zwaar in de tweede klasse op zondag. De hoofdmacht van de club staat voorlaatste, met slechts negen punten. "Hoop op handhaving moet je altijd houden. Ik zie soms ook echt wel aanknopingspunten, maar vaak komen we dan weer bedrogen uit. Maar we gaan er wel voor. Mooi voetbal hoef je van ons niet te verwachten, maar we gaan wel strijden voor die punten", aldus Kok.

Toen Kok tekende bij Meeuwenplaat speelden Yoeri Rombouts en Mitchell Ott nog bij de vereniging. Zij vertrokken uiteindelijk afgelopen zomer naar IFC. "Zij waren de katalysatoren van het elftal, scoorden de doelpunten. Je gaat op zoek naar vervangers, maar dat was moeilijk. Als het verdedigend dan ook wel schort aan het één en ander, weet je dat het een lastig verhaal wordt. Dat zagen wij al in de rommelige voorbereiding. Uiteindelijk werd het van kwaad tot erger, spelers die niet in het eerste kwamen stopten ermee, waardoor we het tweede team moesten terugtrekken. Dat is heel erg voor de club natuurlijk. De mensen willen heel graag, hebben het beste voor met Meeuwenplaat. Spelers moeten wel begrijpen dat je een hele club dupeert", zegt Kok.

In december maakte de trainer kenbaar te stoppen. Een nieuwe uitdaging heeft hij nog niet gevonden voor het nieuwe seizoen. "Dat wordt nu natuurlijk ook een lastig verhaal. Ik heb gesolliciteerd, maar die clubs kan ik inmiddels wegstrepen, zij hebben al een trainer. Ik wil het seizoen met Meeuwenplaat goed afsluiten, ook al staan we soms met acht man op de training. Dan nog steeds kan je trainen, alleen kan je een ploeg niet beter maken. Je bent vooral individueel bezig. Maar het mijn eer te na om bij de pakken neer te gaan zitten", besluit Kok.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden