Beachcourt van Stichting Beachsporten in Hoogvliet.
Beachcourt van Stichting Beachsporten in Hoogvliet. (Foto: )

Beachcourt is van Stichting Beachsporten

In de nieuwe app de Gemeentepeiler wordt de mening aan Hoogvlieters gevraagd en ideeën over evenementenlocaties in Hoogvliet. Veel genoemd zijn daarbij de parkeerplaats aan de Binnenban (waar altijd de Participarade plaatsvindt). Als suggestie wordt ook vaak de Heerlijkheid genoemd (op Facebook). Daarnaast komt ook het multifunctionele permanente Beachcourt in aanmerking voor een kansrijke evenementenlocatie.

Hoogvliet - In de app stond eerst vermeld dat het Beachcourt is van VV Hoogvliet. "In de afgelopen week is dit gecorrigeerd en wordt nu gesuggereerd dat het beachcourt van Rijnmond Hoogvliet Sport is. Beiden zijn niet juist en wij leggen het graag nog een keer uit", zegt Enrico Stout van Nikantes. "Het multifunctionele permanente Beachcourt is in 2017 aangelegd en ligt naast het grasveld van korfbalvereniging Nikantes en naast de Jeu de Boules banen van Nikantes. Het beachcourt ligt dus op het sportcomplex Botreep 10 daar waar Nikantes en handbalvereniging ETC zijn gevestigd.

Het Beachcourt is in 2017 gefinancierd en aangelegd door de Stichting Beachsporten in Hoogvliet. Dit is een samenwerkingsverband van korfbal en Jeu de Boules vereniging Nikantes, handbalvereniging ETC en volleybalvereniging YUM. Deze 3 Hoogvlietse verenigingen hebben het beachcourt gezamenlijk gerealiseerd en het beachcourt is eigendom van de Stichting Beachsporten in Hoogvliet.

Nikantes ziet het als een zeer groot compliment dat het sportcomplex Botreep 10 gezien wordt als kansrijke evenementen locatie in Hoogvliet en dat zal dan voornamelijk zijn voor sport en spel evenementen waarbij het beachen een grote rol in kan spelen. Het beachcourt is 1 van de grootste, zo niet het grootste beachcourt in Zuid Holland, met een betegeld terras met picknicktafels en parasols en een Bar Container die gebruikt kan worden bij grote evenementen. Op het beachcourt liggen er permanent 2 Beachhandbalvelden (annex 2 Beachvoetbalvelden), 2 Beachkorfbalvelden en 2 Beachvolleybal velden. Al naar gelang het evenement wordt het beachcourt omgebouwd en kunnen er bijvoorbeeld maximaal 3 Beachhandbal/voetbalvelden of 8 Beachkorfbalvelden of 8 Beachvolleybalvelden uitgelegd worden. De beachagenda voor 2020 begint zich al weer aardig te vullen. De 3 verenigingen zullen zelf diverse evenementen organiseren. Sommige evenementen staan ook open voor bijvoorbeeld alle Hoogvlieters. Een voorbeeld daarvan is het Botreep Beach Event dat plaatsvindt op vrijdag 3 juli."

"Iedereen kan dan meedoen als u een team opgeeft van vrienden, familie, collega’s van 5-8 personen. U kunt dan afwisselend beachvoetballen, beachvolleyballen en beachkorfballen. De kosten zijn € 50.00 per team. Er wordt dan voor de 3e keer gestreden om de felbegeerde Botreep Beach Bokaal. Het eerste team heeft zich nu al aangemeld. U kunt zich nu ook al opgeven. Kijk voor meer informatie of over hoe u zich op kunt geven voor de 3e editie van het Botreep Beach Event op de site van www.nikantes.nl en klik vervolgens op de button Botreep Beach Event 2020."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden