Logo SV Poortugaal.
Logo SV Poortugaal. (Foto: )

sv Poortugaal wint weer

Het laaggeplaatste Nootdorp is naar Poortugaal gekomen voor een punt. Met veel man achter de bal hoopt Nootdorp de nul te houden. Wie weet kunnen ze met een snelle uitval wel scoren en het de koploper op die manier lastig maken.

Poortugaal - Deze behoudende tactiek lijkt al in de tweede minuut te slagen. Ineens staat de spits van Nootdorp oog in oog met doelman Bijl. Met de voet kan de doelman van Poortugaal in eerste instantie redding brengen. Echter valt de bal precies voor de voeten van de linksbuiten van Nootdorp. Een verlaten doel, geen tegenstander in zijn directe omgeving, maar de aanvaller krult de bal tegen de bovenkant van de de lat. Dit moet het geluk van een koploper zijn. Wakker geschud door deze “niet te missen” kans gaat de thuisploeg op jacht naar een voorsprong. De tegenstander komt nauwelijks nog van de eigen helft af. Na ruim 35 minuten spelen is het raak door Sven Breukhoven. Zijn schot verdwijnt in de korte hoek. Nog voor er 40 minuten om zijn is het al 2-0. Aanvoerder Marcel Varela kopt een hoekschop bij de tweede paal binnen. Dit is ook de ruststand.

Nootdorp probeert in de tweede helft ook meer aan te vallen. Dit lukt behoorlijk. Dit levert de bezoekende vereniging wat kleine kansen op. Zo ook een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Met een strak schot over de grond maakt Nootdorp de aansluitingstreffer. Een kwartier lang probeert Nootdorp de gelijkmaker te maken. Als dit niet lukt beslist Poortugaal in 2 minuten tijd de wedstrijd. Eerst scoort Jordy Dekker 3-1. Daarna profiteert Smally Lake van een foutieve terugspeelbal en zet hiermee de eindstand van 4-1 op de borden.

Omdat ook de nummer 2 wint blijft de voorsprong voor Poortugaal 12 punten. Zaterdag 15 februari speelt sv Poortugaal de uitwedstrijd tegen VELO in Wateringen. Aanvang half 3.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden