Iedere vrijdagochtend is het weer een 'gezellige boel' in de MCD in Rhoon.
Iedere vrijdagochtend is het weer een 'gezellige boel' in de MCD in Rhoon. (Foto: )

Boodschappenservice in financieel zwaar weer

Enigszins donkere wolken pakken zich samen boven de boodschappendienst in Albrandswaard. Zeven jaar geleden werd deze service opgericht om ook mensen op wat hogere leeftijd zelf in staat te stellen hun boodschappen te doen. Het was een initiatief van het toenmalige Dorpsbedrijf Albrandswaard.

Albrandswaard - Hans de Bruyn: ,,Het idee kwam van een collega van mij bij het Dorpsbedrijf en ik zou vervolgens de uitvoering gaan doen. Binnen een paar weken stond alles als een huis. De MCD in Rhoon als betrokken supermarkt, Vlasblom als lokale taxivervoerder en vrijwilligers voor de begeleiding van onze 'klantjes' via het Dorpsbedrijf. Daarnaast had ik vijftien lokale winkeliers bereid gevonden om de zaak te sponsoren en een bevriend reclamebedrijf zorgde gratis voor grote stickers op de bus en voor deelnamestickers voor de betrokken winkeliers.''

Het lijkt een succesverhaal maar nu alle sponsors om hen moverende redenen zijn afgehaakt, trekt met name Taxi Vlasblom in Hoogvliet aan de bel. Lettie Noorlander: ,,Zoals het er nu uitziet gaat het een beetje wringen; op financieel gebied dan. Maar we houden goede hoop op een oplossing want wij willen hier graag mee verder.'' Ook Hans de Bruyn en hoofdsponsor Olaf Bruinenberg van de MCD willen graag door. Maar dat moet dan wel haalbaar zijn. De Bruyn: ,,Het zou zonde zijn wanneer dit stopt. Zeker als dat om financiële redenen is, want enthousiaste vrijwilligers hebben we op dit moment genoeg. Het gaat ook maar om een luttel bedrag per maand dat we zoeken. Ik heb daar deze week al de SWA en het Gemeenschapsfonds voor benaderd; of dat wat gaat worden moeten we nog horen.'' Ook de 'klanten' zouden het ernstig betreuren wanneer dit project geen doorgang kan vinden. Want niet alleen doen ze iedere vrijdagochtend dankzij deze service nog zelf hun boodschappen, ook staat er ieder jaar twee keer een uitje naar Intratuin op het programma. Het tuincentrum verzorgt op die middagen voor alle deelnemers belangeloos een natje en een droogje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden