Leerlingen en personeel wezen ouders afgelopen donderdag op hun verkeersgedrag tijdens het afzetten van hun kinderen.
Leerlingen en personeel wezen ouders afgelopen donderdag op hun verkeersgedrag tijdens het afzetten van hun kinderen. (Foto: )

Actie Het Middelpunt over 'parkeergedrag'

Leerlingen en personeel van Het Middelpunt in Hoogvliet voerden vorige week actie tegen het 'foute' gedrag van ouders bij het 'afleveren' van hun kinderen. Directeur Jan Oudshoorn: ,,Ik zit al dertig jaar in het onderwijs en bij elke school was dit een probleem. Hier op het Middelpunt willen we de ouders wijzen op de mogelijkheid om te parkeren aan het Hallant, daar is plek genoeg en dat is 80 meter lopen naar de school. Wat we zeker niet willen is dat ouders op dat kleine pleintje voor onze school parkeren. Dat is geen doen.''

Hoogvliet - Ouder Ron de Jong: ,,We willen dan ook graag dat dat pleintje wordt afgesloten met een paaltje of desnoods een boomstam. Zijn we al 1,5 jaar over bezig met de gemeente, maar dat blijkt helaas niet zo eenvoudig te zijn als we hoopten.'' Bijna alle ouders reageren positief op de actie. 'Goeie actie, goed dat jullie dit doen.' Maar één vader denkt er anders over en parkeert 'gewoon' op de stoep, vlak voor de actievoerders. Daar wordt hij ernstig over aangesproken. Naast deze actie is de school bezig met het project 'School op Seef'. Een provinciaal programma over verkeersveiligheid en verkeerseducatie voor basisschoolkinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden