Een bijzondere vondst op de Witte Markt Mariakerk

Dit bericht is ingestuurd. Iedere lezer kan zelf een bericht met foto via 'Schrijf mee' op onze website zetten via www.debotlek.nl.

Hoogvliet - "Soms krijgen wij op de rommelmarkt wel eens dingen tegen dat we navraag doen bij degene van wie het is geweest. Ook dit keer kwamen we zoiets tegen. Een oud fotoalbum met het opschrift Motorbedevaart naar Rome 10-25 juni 1950."

"Dus contact met de persoon gezocht waar het vandaan kwam. Kreeg als antwoord dat hij zelf onderzoek had gedaan, maar niet verder was gekomen, dus als we er niets aan hadden mocht het weggegooid worden. Na het doorbladeren en lezen van het getypte reisverslag, vonden wij het zonde en zijn verder gaan zoeken op google.

Prachtig verhaal
"We kwamen via de site deautovanmijnopa/Brabantse kentekens terecht bij mensen van deze site welke onderdeel is van het Brabants Historisch Informatie Centrum. Na enige mail contact het gehele album aan hen geschonken en zij zouden verder laten weten wat er mee ging gebeuren. En ja hoor we kregen bericht."
"Het is er eindelijk van gekomen om het verhaal over het fotoalbum af te ronden. Je vindt het hier: https://wierookwijwaterenworstenbrood.nl/ontdekken/verhalen/zoo-n-reis-vergeten-wij-nooit (overigens ook op https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/zoo-n-reis-vergeten-wij-nooit)."

Motorbedevaart
"Het fotoalbum van de Maria Motorbedevaart naar Rome in 1950 dat we vorig jaar van jullie gekregen hebben is intussen verwerkt op onze websites. Behalve het verhaal op onze website Wierook wijwater & worstenbrood hebben we foto's van de motoren en een enkele auto kunnen verwerken op De auto van Mn opa. Betere scans leverden nog enkele nieuwe kentekens op, zodat album nu gebruikt is voor de Brabantse kentekens N-11959 (J.J. v.d. Vossenberg uit Gemert), N-58084 (H. N. van Tiel uit Zeeland N.Br.), N-63233 (H.S. van Dongen, eveneens uit Zeeland), N-64411 (P.J.E. Jacobs, ook uit Zeeland, een van de twee afgevaardigden), N-77411 (R.P.J. Villevaije uit Tilburg), N-76487 (Gerrit van Londen uit Breda) en N-95022 (H.G. Kolenburg uit Gemert)."

"Een paar foto's uit het album, met een 'Brabants tintje', zijn ook opgenomen in de fotocollectie van het BHIC. Het is, kortom, een mooie oogst voor ons geworden, waarvoor we jullie erg dankbaar zijn."

We hebben ons beraden over wat we met het album zelf zouden doen. De motorbedevaart is immers niet specifiek Brabants, wat bewaring bij het BHIC minder logisch maakt. Daarom hebben we contact gezocht met onze collega's van het Katholiek Documentatie Centrum (KDC) van de Radboud Universiteit in Nijmegen, volgens ons de meest logische plek om het album te bewaren. En gelukkig is men daar bereid het album in ontvangst te nemen.

Na enige dagen kregen we dan ook het bericht dat men in Nijmegen ook blij waren met onze fonds

Via drs. Paul Huismans van het projectenbureau van het BHIC hebben wij het fotoalbum van de Maria Motorbedevaart naar Rome in 1950 mogen ontvangen, omdat het album zo goed past in de collectie van het Katholiek Documentatie Centrum. Wij zijn zeer blij met deze bijzondere aanvulling en hebben het album inmiddels toegevoegd aan onze collectie fotoalbums. Graag willen wij ook u hartelijk danken dat u ervoor gezorgd heeft dat het album als katholiek erfgoed op deze manier voor het nageslacht blijft bewaard.

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden