Tijdens de Nieuwkomersborrel vullen statushouders een formulier in om te kijken welk werk/vrijwilligerswerk ze willen/kunnen doen. Op de voorgrond heerlijke hapjes uit hun thuisland
Tijdens de Nieuwkomersborrel vullen statushouders een formulier in om te kijken welk werk/vrijwilligerswerk ze willen/kunnen doen. Op de voorgrond heerlijke hapjes uit hun thuisland (Foto: Yvonne Schults)

Nieuwkomersborrel helpt mensen bij integratie

Op 13 februari werd een Nieuwkomersborrel georganiseerd in De Boekenstal, Poortugaal. Deze borrel was bedoeld voor statushouders die nieuw zijn in Albrandswaard. De organisatie was in handen van de gemeente Albrandswaard, Stichting Welzijn Albrandswaard en Vluchtelingenwerk.

Albrandswaard - Behalve dat dit een goede manier is om elkaar te leren kennen, werd ook via een korte vragenlijst geëvalueerd wat men zouden kunnen en willen qua werk, vrijwilligerswerk en hobby's. Namens de gemeente waren Mieke van Ginkel, Marian van Kleinwee en Quido Maas aanwezig. Van Vluchtelingenwerk waren dit Richard van Horn en Gerard Brussaard en namens SWA Tjeerd van Rossen en Yolanda Hekkert. Alle gasten hadden eten meegenomen uit hun thuisland, zodat men letterlijk van elkaars cultuur kon proeven. De kinderen vermaakten zich met spellen en PlayStation. De meeste gasten zaten nog op school om Nederlands te leren, anderen waren al aan het werk of op zoek naar een baan. Duidelijk was dat ze open staan voor vrijwilligerswerk om hun Nederlands te oefenen. Doel is over enige tijd een vervolg te geven aan deze bijeenkomst om te kijken waar men elkaar tegemoet kan komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden