lunch met groenten uit eigen tuin
lunch met groenten uit eigen tuin (Foto: C.G. Huizer)

Biologische groenten uit eigen tuin

Dit bericht is ingestuurd op www.debotlek.nl. Iedere lezer kan zelf een bericht met foto via 'Schrijf mee' op onze website zetten!

Hoogvliet - "Er is steeds meer aandacht voor onze gezondheid, het milieu en de klimaatverandering. Er wordt steeds meer bekend over de gevolgen van onze voedselconsumptie. Kiwi’s uit Nieuw Zeeland, appels uit Amerika of groenten uit Afrika. Ons eten maakt tegenwoordig hele wereldreizen voor het op ons bord terechtkomt. Ook het gebruik van pesticiden op ons voedsel baart mensen steeds meer zorgen. Hoe gezond is ons eten nog?

Hoogvliet - "Dat kan ook anders, met een moestuin heb je altijd verse groenten. Deze groenten zitten nog vol met vitamines en mineralen. Zelfgekweekte groenten en kruiden zijn hierdoor ook veel smaakvoller. Je kunt zelf kiezen voor onbespoten groenten en heerlijk geurende kruiden. Wil je alles echt puur natuur eten, dan kan dat dus."

"Buiten werken en met je handen in de aarde wroeten is ook erg goed voor je lichaam en de geest. Tuinieren is een fysiek zware inspanning, dus een ideale work-out voor het hele gezin! Ook heeft buitenlucht en met je handen werken een ontspannend effect. Werken in een moestuin is dus een ideale manier om je stresslevel te verlagen en je hoofd leeg te maken."

"Ook in Hoogvliet is het mogelijk om zelf groenten te kweken op een eigen moestuin. Onder andere bij Volkstuinvereniging “Ons Belang”. Deze vereniging telt in totaal 134 nuts- en verblijfstuinen met een oppervlakte variërend van 80 tot 380 vierkante meter. Ook is er een tuin met bakken voor mindervaliden. Het complex heeft stromend water en riolering maar geen elektriciteit, een waarborg voor een rustig complex. En ook al denkt u misschien dat er in de randstad geen stukje groen meer te vinden is, wij kunnen u verzekeren dat ons tuinencomplex gelegen is in één van die zeldzaam mooie plekjes in Hoogvliet waar het fijn vertoeven is."

"Op dit moment zijn bij volkstuin vereniging Ons Belang in Hoogvliet nog enkele moestuinen te huur. Meer info is te vinden op de website van de vereniging. https://vtv-onsbelang.nl/. Mensen die interesse hebben kunnen dit mailen: info@vtv-onsbelang.nl."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden