WCR kwam afgelopen weekend op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SCO '63 uit Spijkenisse (foto: John de Pater)
WCR kwam afgelopen weekend op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SCO '63 uit Spijkenisse (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

WCR: afscheid van kampioenschap

De voetballers van WCR richten zich op de nacompetitie, met als doel promotie naar de derde klasse. De ploeg van trainer Cor Waalboer liet afgelopen weekend twee punten liggen tegen SCO '63, waardoor het gat met koploper GOZ inmiddels acht punten is. "Dat is veel. Wij krijgen GOZ nog wel, maar ze laten verder bijna niets liggen."

door Cris Rolandus

RHOON Door het gelijke spel van zaterdag tegen SCO '63 is WCR ook een plaats gezakt op de ranglijst, van twee naar drie. Hekelingen profiteerde van de misstap van de concurrent door met 2-1 te winnen van Goudswaardse Boys. "Het is wisselvallig bij ons na de winterstop", zegt Waalboer. Goede wedstrijden, zoals tegen ZBVH, maar ook mindere duels. Tegen SCO '63 speelden wij ook zeker niet onze beste wedstrijd. Met 2-2 moeten we wel tevreden zijn. We hadden die wedstrijd nog kunnen winnen hoor, maar net zo goed kunnen verliezen."
De oefenmeester van de vierdeklasser doelt op de strafschop die SCO '63 kreeg bij een 1-2 voorsprong in Rhoon. "Die pakte onze keeper, anders sta je 1-3 achter. Uiteindelijk kwamen wij op 2-2 door een eigen doelpunt. Na die goal kregen wij kansen op meer, maar SCO '63 was in de counter net zo gevaarlijk. Jammer, want de titelaspiraties kunnen we nu wel opbergen. Na de winter loopt het minder, al zijn we wel tien wedstrijden op rij ongeslagen inmiddels."

Onderschatting

"Het lijkt dat er soms onderschatting insluipt. Veel jongens in mijn ploeg hebben op een hoger niveau gespeeld. Onderschatting ligt op de loer", aldus Waalboer, die met WCR op dertig punten staat na vijftien gespeelde wedstrijden. Lijstaanvoerder GOZ maakte ook afgelopen weekend geen fout. De zege op Piershil was echter een logische, die club staat puntloos onderaan in de vierde klasse H. GOZ won in Piershil met 1-9. De komende twee weken wordt er niet gevoetbald in de competitie van WCR. Op zaterdag 7 maart staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma. Een duel tussen de nummers twee en drie van de afdeling: Hekelingen en WCR.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden