Loopbaanevent voor leraren op Voorne-Putten en Rozenburg.
Loopbaanevent voor leraren op Voorne-Putten en Rozenburg. (Foto: )

Bezoek het loopbaanevent voor (aankomende) leerkrachten

De gezamenlijke talentenpool, ook wel VPR Pool, organiseert woensdag 4 maart voor de derde keer een loopbaanevent voor nieuwe (aankomende) leerkrachten basisonderwijs in de regio Voorne-Putten en Rozenburg. De middag zal geopend worden door wethouder Onderwijs Wouter Struijk van de gemeente Nissewaard.

Regio - Het doel van deze middag is deelnemers te inspireren over de loopbaanmogelijkheden voor de toekomst via diverse informatiesessies en op de hoogte te brengen van de openstaande vacatures (tijdelijk, vast en inval). Het event vindt plaats van 15.30 tot 17.30 uur bij SBO De Branding, Anne Frankstraat 26 in Spijkenisse.

Krachten bundelen
VPR Pool is de talentenpool voor vaste, tijdelijke en (inval)leerkrachten basisonderwijs waarin zes schoolbesturen sinds augustus 2017 samenwerken in het (speciaal) primair onderwijs in de regio Voorne-Putten en Rozenburg. “Het tekort aan goede leerkrachten wordt steeds groter. Deze tendens is niet alleen landelijk, maar ook op Voorne-Putten hebben we daarmee te maken. Door de krachten te bundelen op het gebied van personeel en mobiliteit ontstaan er schaalvoordelen.”, vertelt Peter Bolland, kwartiermaker VPR Pool namens de zes schoolbesturen.

Opening door wethouder Onderwijs
“Wij organiseren jaarlijks een loopbaanevent, omdat dit (aankomende) leerkrachten een unieke kans biedt erachter te komen wat VPR Pool voor hen kan betekenen. We beginnen de middag met een centrale opening door de wethouder Onderwijs, waarna de opzet informeel is. Deelnemers kunnen kennis maken met onderwijscollega’s, waarmee ze van gedachten kunnen wisselen over ideeën en loopbaankeuzes in het onderwijs. Een mooie manier om kennis te delen en te laten zien welke mogelijkheden en kansen er liggen bij onze 60 scholen in de regio”, aldus Bolland.

Voor meer informatie en aanmelden ga je naar: www.vprpool.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden