Foto:

VIDEO: Hoogvlietse kinderen op het podium


In het MFC Boomgaardshoek werd onlangs een voorstelling opgevoerd. Met maar liefst 85 kinderen, 30 vrijwilligers en ongeveer 500 man publiek, was dit een prestatie waar de initiatiefnemer Stichting VICA trots op mag zijn. Na een driekwart jaar aan voorbereidingen, een dag knutselen, schminken, oefenen met dansen, zingen, spelen was het eindelijk zover! Roel van Deursen nam een kijkje.

Hoogvliet - Al die jonge Hoogvlietse talentjes kijken met hun stralende oogjes de donkere zaal in, op zoek naar bekende gezichten. ‘Kijk daar zit mijn oma’ en dan weer terug in je rol. Zo knap dat dat in een dag gelukt is. De bedoeling van de 'musical in 1 dag' is dat de kinderen binnen een dag hun rollen aanleren. Met behulp van vrijwilligers worden kostuums gemaakt, iedereen wordt geschminkt en er worden sieraden gemaakt. Even snel een hapje eten en dan weer verder knutselen en hun rol verder oefenen.

Hard applaus
Het werktempo ligt ontzettend hoog, dus er is weinig tijd om na te denken of te twijfelen, gewoon doen! Op zijn Rotterdams! Het is ongelofelijk dat zoiets kan. En dan is daar eindelijk de voorstelling, o zo spannend, voor iedereen. Het is vlekkeloos verlopen en een hard applaus van een tevreden publiek was als een kers op de taart. Een onvergetelijke dag voor jong en oud.

Hoogvliet zingt
De initiatiefneemster Viktoria Pompa hoopt dat er nog meer van zulke projecten naar Hoogvliet komen. Ze ligt een beetje de sluier op en verklapt dat het Songfestival Stadsprogramma naar Hoogvliet komt. Ze hoopt dat dadelijk heel Hoogvliet zingt! Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie Hoogvliet, Cultuur Scout, Kunst en Cultuur afdeling Rotterdam, Relevant Movement, Creative Meuk, De Botlek, Stichting VICA, in samenwerking met maar liefst vijf scholen en natuurlijk heel veel Hoogvlietse vrijwilligers. Met grote dank aan al betrokkenen partijen!  

Meer berichten