Kort nieuws

Samen sportief in beweging

Hoogvliet - Speciaal voor mensen met een minimum inkomen en een bmi van 25 of hoger organiseert de Gezonde Leefstijl Company een gratis cursus om de gezondheid te verbeteren. Tijdens deze cursus leren deelnemers alles over gezond eten en bewegen. En wordt ontdekt waar Hoogvlieters in hun buurt kunnen blijven bewegen. Deelnemers worden daarbij gecoacht door een leefstijlcoach, een fysiotherapeut, een diëtist en sportaanbieders in uw buurt.

De cursus duurt acht weken. De beoogde startdatum is 3 maart. De bijeenkomsten vinden (waarschijnlijk) plaats op dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur. Daarnaast zullen in de loop van het jaar drie terugkombijeenkomsten plaatsvinden. Neem contact op met Niels Molendijk van Fysiotherapie Rijnmond via telefoonnummer 06-579 514 23 of bel naar DOCK Hoogvliet via telefoonnummer 010-820 88 73.

Soepmaaltijden in Hoogvliet

Hoogvliet - Ook dit jaar organiseren de Protestantse en Rooms-Katholieke kerk in Hoogvliet soepmaaltijden op vijf donderdagen voorafgaand aan Pasen. Vrijwilligers zorgen voor soep en brood, iedereen is uitgenodigd voor de maaltijden. "De gedachte is dat u voor deze maaltijd zelf geen boodschappen hoeft te doen - en zo houdt u wat geld over voor het project waarvoor wij actie voeren. Dit jaar is dat Lumen Valley in Togo, een project waarin jongeren kansen krijgen om aan het werk te zijn terwijl ze worden opgeleid voor het vak dat ze doen. Jouke Schat komt een keer vertellen hoe uw giften bijdragen aan dit mooie project." De soepmaaltijden zijn op 5 en 19 maart en op 2 april in de Dorpskerk (Achterweg), en op 12 en 26 maart in de Mariakerk (Parelvisserstraat).

Koffieconcert

Hoogvliet - Op zondag 8 maart is er een koffieconcert is in de Dorpskerk aan de Achterweg 10 te Hoogvliet. Aanvang concert 14.00 uur, deuren kerk open 13.30 uur. Aan dit concert werken mee: het Blackwood Clarinet Quartet, bestaande uit Arie van der Giessen, Barbara Vermaat, Martin Vermaat en Cor Benne,en het koor: “Glorious Touch o.l.v. Juriaan Govaart en begeleiding Robert de Jong. Dit koor is van oorsprong een gospelkoor naar heeft zich een repertoire eigen gemaakt van populaire nummers. Toegang is vrij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden