Dyron Bijl is met SV Poortugaal bezig aan een sterk seizoen, de ploeg staat ruim bovenaan (archieffoto: John de Pater)
Dyron Bijl is met SV Poortugaal bezig aan een sterk seizoen, de ploeg staat ruim bovenaan (archieffoto: John de Pater) (Foto: John de Pater)

'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

door Cris Rolandus

'De club leeft, dat merk je ook in de kantine op donderdag'

Programma SV Poortugaal

Op zaterdag 7 maart speelt SV Poortugaal de volgende competitiewedstrijd. Honselersdijk komt dan op bezoek bij de koploper van de eerste klasse B. Honselersdijk vecht tegen degradatie naar de tweede klasse. De komende opponent van SV Poortugaal staat voorlaatste met zestien punten. Neptunus-Schiebroek en Die Haghe zijn de naaste belagers van SV Poortugaal. De clubs volgen op respectievelijk twaalf en veertien punten van de lijstaanvoerder.

Bijl met SV Poortugaal richting titel

De titel in de eerste klasse B kan de voetballers van SV Poortugaal nauwelijks nog ontgaan. De ploeg van trainer Peter Klomp staat een straatlengte voor op Neptunus-Schiebroek, liefst twaalf punten. De hoofdmacht van de club won veertien van de zestien gespeelde competitiewedstrijden. “Dat heb ik echt nog nooit meegemaakt”, lacht keeper Dyron Bijl.

POORTUGAAL – “En dit ga ik waarschijnlijk ook niet meer meemaken. Ik geniet er wel van, heel bewust. Vorig seizoen was heel moeizaam voor ons, nu valt alles goed. Tenminste, we spelen wel goed, maar in bepaalde wedstrijden zat het ook niet tegen. Zo eerlijk moet je gewoon zijn. Voor mij is dit heerlijk als doelman, we krijgen bijna geen doelpunten tegen (dertien in zestien, red.)”, aldus de sluitpost van de koploper van 1B.
Ook Bijl beseft dat het eigenlijk niet meer fout mag gaan voor SV Poortugaal. “Het wordt hoe dan ook een uniek seizoen. Als we kampioen worden sowieso, maar als we dit uit handen geven eigenlijk ook”, lacht de 28-jarige oud-keeper van Hellevoetsluis en Spijkenisse. “We staan er goed voor, hebben een leuke groep. Met zes nieuwe jongens, een nieuwe trainer (Peter Klomp, red.). Het klikt goed. De trainer is duidelijk, met weinig poespas. Daar was deze groep wel aan toe denk ik.”

Hoofdklasse lonkt

De hoofdklasse lonkt voor SV Poortugaal, met nog tien wedstrijden voor de boeg. “Natuurlijk hebben we het er wel over als groep, maar op een heel natuurlijke manier. We worstelen niet met druk, heeft ook te maken met die enorme voorsprong. Alleen moeten we soms wel oppassen dat we niet te gemakzuchtig zijn. Dat is een gevaar. De club leeft, dat merk je in de kantine na de training op donderdagavond. Of zaterdag na een wedstrijd. Dan zit het gewoon vol tot laat. De club is na de fusie weer een jaartje verder, dat helpt.” En dus speelt Bijl komend seizoen met SV Poortugaal wellicht tegen zijn oude club Spijkenisse. "Dat is wel bijzonder en vreemd, had ik nooit verwacht. Ik speelde met Spijkenisse ooit tegen Hellevoetsluis, ook dat vond ik raar."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden