Bert Euser vertelde over Widenhorn tijdens het Verhalenhuis. Op 19 maart is Jaap Kooimans aan de beurt, hij vertelt over Colditz, waar Nederlandse krijgsgevangenen verbleven tijdens WO2
Bert Euser vertelde over Widenhorn tijdens het Verhalenhuis. Op 19 maart is Jaap Kooimans aan de beurt, hij vertelt over Colditz, waar Nederlandse krijgsgevangenen verbleven tijdens WO2 (Foto: Yvonne Schults)

Geschiedenis in woord en beeld

Op 20 februari genoten de gasten van het Verhalenhuis in De Wagenmaker van een heerlijke maaltijd, waarna Bert Euser zijn verhaal vertelde over Widenhorn en zijn boek.

Albrandswaard - De ontdekking van het ‘familiearchief’ en historisch onderzoek gaven een interessante kijk op de geschiedenis van het bedrijf, dat in 2019 100 jaar bestond. Bert's boek hierover geeft een openhartige inkijk in o.a. organisatie, familiale verhoudingen en de 4 generaties van Widenhorn. Op donderdag 19 maart vertelt Jaap Kooimans over Nederlandse officieren die tijdens WO2 krijgsgevangen waren in een middeleeuwse burcht bij Colditz. Jarenlang correspondeerde Jaap met enkele officieren die destijds als gevangene in Colditz verbleven en ontsnappingspogingen hebben ondernomen. In de jaren ’70 werd hierover BBC-televisieserie Colditz uitgezonden. Het wordt een boeiende lezing met vele unieke foto’s en filmpjes. Inloop Restaurant De Wagenmaker, Achterweg 21 Poortugaal 19 maart vanaf 18.30 uur, de maaltijd start 19.00 uur en bestaat uit een hoofdgerecht, nagerecht en koffie/thee, drankjes voor eigen rekening. Na de maaltijd is het podium voor de spreker. Kaarten á €20,- via https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/winkel/. De volgende edities: 23 april, 14 mei en 18 juni.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden