Video's Roel van Deursen

VIDEO: Dansen op zondagmiddag in de Bonte Koe

Sinds medio 2019 is er in het huis van de wijk “De Bonte Koe” aan de Ring 224 te Pernis maandelijks de gelegenheid tot stijldansen. Dankzij Stichting Dock , die het gebouw beheert, mogen we 2 zalen gebruiken om de dansliefhebbers de gelegenheid te geven om hetgeen ze, in het verleden, op dansles hebben geleerd weer eens in de praktijk te brengen. Roel van Deursen nam een kijkje.

Pernis - Dat er behoefte aan bestaat blijkt uit het feit dat we begonnen met ca. 10 bezoekers en er nu op ieder dansmiddag meer dan 30 mensen komen dansen. Alle dansen komen aan de orde. Een foxtrot, een rumba een Weense wals maar ook lijndansen en solo dansen.

 Het leuke is dat ook mensen die alleen komen de vloer op worden gevraagd door andere dansliefhebbers. Bij binnenkomst worden de bezoekers ontvangen met een glaasje bubbels of een sapje en tijdens de dansmiddag worden er regelmatig hapjes uitgedeeld. De toegang is, en dat maakt het extra toegankelijk voor mensen met een kleine beurs, volledig gratis. Het optuigen van de zaal en de bezetting van de bar en de keuken wordt geregeld door vrijwilligers. Er is nog maar 1 wens om de middag volmaakt te maken we missen mannen. Dus heren kom van de bank en kom gezellig naar de Bont Koe. De volgende dansmiddag is zondag 22 maart 2020 van 14.00 tot 17.00. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden