Rejoice viert op 21 maart het 30-jarig jubileum met een groots jubileumconcert en hoopt veel gasten te mogen begroeten. Foto: Fred Bijl
Rejoice viert op 21 maart het 30-jarig jubileum met een groots jubileumconcert en hoopt veel gasten te mogen begroeten. Foto: Fred Bijl ( )

Dertig jaar lief en leed met Rejoice

Wat een mijlpaal is er bereikt bij Christelijk gemengd koor Rejoice uit Hoogvliet. Op 22 januari 2020 bestonden ze maar liefst 30 jaar. Opgericht in 1990 door een aantal mensen die elkaar kenden van het schoolplein en de kerk op initiatief van onder meer Leny Kerstens, nog steeds trouw (bestuurs)lid en haar man Cees, die er secretaris is. Er komt een groot concert.

Door Yvonne Schults

Hoogvliet – Zo’n bijzondere gebeurtenis moet natuurlijk worden gevierd. In de eredienst in de Dorpskerk van Hoogvliet op 26 januari is er uitgebreid bij stilgestaan onder meer met een speciaal optreden van trompettist Dick Opmeer.

Op 21 maart zal er een groots concert worden gegeven in de Dorpskerk. Dit concert vormt het hoogtepunt van het jubileumjaar. Aan deze bijzondere avond, die om 20.00 uur begint, werken Noortje van Middelkoop (panfluit), Hendrie Westra (marimba) en Vincent van Dam (piano en orgel) mee. De algehele leiding is in handen van Ingrid Luijten-Poort. De deuren van de kerk gaan 19.30 uur open. Het concert is gratis toegankelijk en duurt naar verwachting zo’n anderhalf uur.

Hapje en drankje

De opening zal worden verzorgd door voorzitter Aad Hoogerwerf. Naast de liederen die Rejoice zelf ten gehore brengt, zijn er vier muzikale intermezzo’s en meerdere samenzangen. Ook wordt een gedicht voorgedragen door Carin Langbroek. Er is geen pauze, maar na afloop bent u welkom voor een hapje/drankje op eigen kosten.

Samen zingen schept een bijzondere band, zeker als je naast de koorrepetities ook nog eens zo’n tien keer per jaar optreedt in andere kerken in omringende gemeenten, verpleeghuizen, enz. Het koor groeide gestaag van 27 leden in 1990 tot 47 leden nu. Het omzien naar elkaar en meeleven met hoogte- en dieptepunten van de koorleden maakt een belangrijk deel uit van de warme band die koorleden onderling hebben. 

Dus heren...

Het repertoire van Rejoice bestaat uit geestelijke liederen zoals 'In his love', 'Had ik de liefde niet' en 'Finale, geloofd zij onze God'. De leeftijden van de leden lopen uiteen van eind 20 tot ver in de 70. Sinds 2001 heeft Ingrid Luijten-Poort de algemene leiding en sinds 2002 begeleid Vincent van Dam het koor op piano en orgel tijdens diensten en concerten. Paul Sonneveld is de vaste begeleider tijdens de repetities.

 Een muziekcommissie houdt zich bezig met de selectie van de liederen, een concertcommissie bepaalt welke liederen tijdens een concert worden gezongen en welke gastmuzikanten worden uitgenodigd. Zoals veel koren kampen ze met een tekort aan mannen. "Dus heren..., wilt u meezingen, u bent van harte welkom bij de repetities, elke maandagavond in de Dorpskerk aan de Achterweg 10 in Hoogvliet van 20.00-22.00 uur."

Kijk voor meer informatie op www.rejoicehoogvliet.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden