Nieuws uit het gemeentehuis, Voogdgeert uit partij gezet.
Nieuws uit het gemeentehuis, Voogdgeert uit partij gezet. (Foto: )

'Ik moest maar verdergaan als fractie Voogdgeert'

Sinds vorige week maakt Suzanne Voogdgeert geen deel meer uit van de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Albrandswaard. Tenminste, daar lijkt het op. De Poortugaalse heeft namelijk wel enkele sterke aanwijzingen ontvangen die daar op wijzen, maar officieel heeft zij nog steeds niets gehoord van de partijtop.

door Hans de Bruijn

Albrandswaard - Voogdgeert: ,,Ik heb vooraf een agenda van een extra ledenvergadering van Leefbaar Albrandswaard op woensdag 11 maart ontvangen met daarop als agendapunt 2 ‘Royeren van lidmaatschap/bestuurslid secretaris van S. Voogdgeert’. Daar ben ik toen overigens niet naar toe gegaan. Vervolgens hebben we via de mail wat summier contact gehad en ben ik uitgenodigd voor een extra fractieoverleg op maandag 16 maart."

"Daar heb ik op gereageerd door te zeggen dat dat ‘wel een beetje laat was’. Tenslotte was ik toen al, voor zover ik het weet, uit de fractie en de partij gezet. Bovendien meldde een woedende Bas Boender mij door de telefoon eerder al een keer, na de raadsvergadering van begin maart, dat ik ‘Maar lekker verder moest gaan als fractie Voogdgeert’. Tijdens die vergadering was ik namelijk met GroenLinks en de PvdA mede-indiener van een motie om de meeropbrengst van Essendael te reserveren voor sociale huurwoningen in onze gemeente.’’

Knokken
Het raadslid vindt de situatie heel erg vervelend en heeft daarom schriftelijk gereageerd naar alle Albrandswaardse partijleden van Leefbaar. Daarin stelt zij onder meer. ‘Binnen Leefbaar zijn we mensen van en voor het volk. We wilden dingen veranderen en niet zijn zoals de andere partijen. Maar macht hebben, bleek voor sommigen toch belangrijker dan waar Leefbaar Albrandswaard om is begonnen en daar kan ik mezelf niet bij neer leggen. Ik wil geen macht of hoge positie; ik wil knokken voor onze kiezers."

Geen schaamte
"Ik wil het anders doen en onze inwoners niet belazeren, dat stuit mij tegen de borst. En als ik het met een oppositiepartij eens ben (zoals in de raadvergadering van 2 maart) omdat dat ook is wat onze kiezers willen, dan is dat maar zo. Maar nee, ik word gedwongen om het anders te doen en dat kan ik vanuit mijn principes gewoon niet doen. Als dat mij kwalijk word genomen door mijn fractiegenoten of door de coalitie dan is dat maar zo. Maar ik kan mezelf tenminste zonder schaamte in de spiegel aankijken.’

Leefbaar-fractievoorzitter Ton Vuik wilde (vooralsnog) niet reageren op dit verhaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden