Leerling is enthousiast thuis aan het werk
Leerling is enthousiast thuis aan het werk (Foto: Julianaschool)

Afstandsonderwijs Julianaschool

Nederland verkeert in crisis. De coronacrisis heeft ook een enorme impact op het onderwijs. Vanuit de overheid is ons als scholen gevraagd om afstandsonderwijs vorm te geven. Schoolteams in heel Albrandswaard zijn maandag en dinsdag bezig geweest met het ontwikkelen van plannen voor dit “afstandsonderwijs”.

Albrandswaard - De uitvoering vindt inmiddels plaats. De Julianaschool werkte al met verschillende digitale systemen. Doordat uitgeverijen van lesmethodes hun systeem voorlopig gratis voor thuisonderwijs ter beschikking hebben gesteld kunnen de kinderen thuis blijven werken aan rekenen, taal en spelling.

Ook wereld oriënterende vakken kunnen thuis gemaakt blijven worden. Via de ouderapps communiceren leerlingen met hun leerkracht. Leerkrachten zetten elke dag het programma online klaar en de leerlingen maken dit. Vervolgens kan de leerkracht vanuit huis kijken of het gemaakte werk in orde is en feedback geven aan de leerling. De leerkrachten ontvangen ook foto’s van leerlingen uit hun groep die het gemaakte werk presenteren of laten zien dat zij vol energie bezig zijn met hun schoolwerk vanachter hun eigen bureau.

De leerling op de foto mailde naar meester Leo Stok: "Meester, het is wel saai zo zonder de andere kinderen en u, ik ga vandaag weer hard werken, maar het is vandaag woensdag dus ik werk maar tot 12:30 aan het schoolwerk. Daarna neem ik vrij zoals altijd op woensdagmiddag”. Fantastisch om te zien hoe serieus de leerlingen thuis aan de slag gaan en de dag zo ook zelf inplannen.

Wij als Julianaschool zijn trots op alle leerlingen en ouders in Rhoon die er zo samen het beste van proberen te maken. Hulde!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden