Docenten Naomi, Jamie, Kirsten en Marianne en adjunct directeur Stefan, missen hun leerlingen en hopen ze snel weer te zien.
Docenten Naomi, Jamie, Kirsten en Marianne en adjunct directeur Stefan, missen hun leerlingen en hopen ze snel weer te zien. (Foto: Kitty Loduvica Hiert)

Docenten missen hun leerlingen

"Lieve kinderen, we missen jullie," luidt de boodschap die met grote letters in het raam van obs 't Prisma hangt. De boodschap is van verre zichtbaar voor iedereen die langsloopt of in de buurt woont.

door Kitty Loduvica Hiert

Hoogvliet - Sinds zondag werd aangekondigd dat de scholen dicht moesten blijven, zijn de medewerkers non-stop aan het werk. Het is een vreemde gewaarwording. Docenten Naomi, Jamie, Marianne en Kirsten willen daarom alle kinderen een hart onder de riem steken met deze bijzondere boodschap. De docenten kwamen op het idee om de boodschap in het raam te plakken doordat ze het op Instagram voorbij zagen komen.

Goede band
Het weergeeft precies hoe zij zich nu voelen. “Het is echt heel gek, nu kom je er ook achter wat voor goede band je met de kinderen hebt,” vertelt een docent. Ze mist de kinderen enorm. De lege lokalen en een leeg schoolplein, er is geen kind te bekennen. Je kunt nu op school een speld horen vallen. “Ik kreeg van een moeder een appje of ik al dagen thuis zat, maar ik ben gewoon op school. Ik ben bezig om werk voor te bereiden voor de kinderen, te zien hoe we met deze situatie om moeten gaan en hoe we dit het beste kunnen inrichten.”

Denkkracht
De gepassioneerde docenten zijn dan ook sinds afgelopen zondag aan het werk. Van het informeren van ouders over de sluiting van de school tot het verzinnen van leuke opdrachtjes en werkjes voor de kinderen thuis. Onderwijs moet opeens heel anders ingericht worden en dat vergt een hoop denkkracht, flexibiliteit en energie. Adjunct directeur Stefan Kattenberg is zelf ook dagelijks aanwezig op school en verbaasd zich over de leegte. "Het hek is open, maar er speelt niemand buiten."

Shifts
Iedere dag zijn er docenten in de school aanwezig, slechts op enkele dagen is het hele team bij elkaar. "We zijn op bepaalde dagen met z’n allen aanwezig omdat er dan werk wordt klaargezet en wordt uitgedeeld. Nu zijn we met z’n 5'en en dat is meer dan zat, een hoop kun je vanuit huis doen. We hoeven hierdoor niet altijd met iedereen aanwezig te zijn. We maken shifts en misschien verandert dat volgende week wel weer.” Ze zijn erg voorzichtig met elkaar en dat is logisch in deze bizarre tijd. Hoeveel teamleden volgende week aan de slag gaan is nog onduidelijk.

Paraat
Obs ‘t Prisma vangt namelijk kinderen op van ouders die werkzaam zijn in de groep van vitale beroepen. “Vooralsnog hebben we geen kinderen opgevangen, maar daar kan in week 2 of 3 natuurlijk verandering in komen. Bijv. als de oplossingen die de ouders nu hebben niet meer mogelijk zijn, wij staan in ieder geval paraat om de kinderen op te vangen als het nodig is.” De docenten blijven zoveel mogelijk in verbinding met hun leerlingen in deze gekke tijd. De prachtige boodschap is daar een voorbeeld van, hopend dat de kinderen het goed maken, gezond blijven en ze elkaar over een paar weken weer mogen verwelkomen, gezond en wel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden