Supermarkten stellen speciale Seniorenuurtjes in, vrijwilligers doen boodschappen, Albrandswaard zorgt voor haar kwetsbare inwoners...
Supermarkten stellen speciale Seniorenuurtjes in, vrijwilligers doen boodschappen, Albrandswaard zorgt voor haar kwetsbare inwoners... (Foto: Yolanda Hekkert)

Albrandswaard laat niemand vallen

De maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken worden bijna dagelijks aangescherpt, waardoor het sociale leven in Nederland en dus ook in Albrandswaard steeds meer tot stilstand komt. Sportverenigingen zijn dicht, wijkcentra gesloten, steeds meer winkels gaan dicht en restaurants mogen alleen nog thuisbezorgen of laten afhalen. Gelukkig zijn er veel mensen die oog hebben voor de zwakkeren en ouderen in onze samenleving. Her en der starten mooie initiatieven, waarover ik u graag nader wil informeren.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard - Stichting Welzijn Albrandswaard is gestart met "Albrandswaard Helpt". Dit initiatief helpt mee om de eenzaamheid onder oudere en kwetsbare inwoners te bestrijden. Na de landelijke oproep om het sociale contact met ouderen en kwetsbare inwoners zoveel mogelijk te vermijden om zo het Coronavirus niet verder te verspreiden, dreigt de eenzaamheid onder deze groep groter te worden. Bezoekjes worden afgezegd, de vaste activiteiten gaan niet door en er heerst angst om de deur uit te gaan en ziek te worden. "Albrandswaard Helpt" roept de inwoners van Albrandswaard op om juist in deze onzekere tijd extra aandacht te besteden aan deze kwetsbare groep inwoners. Sociale contacten en praktische ondersteuning zijn voor veel mensen heel belangrijk en daarom breidt SWA haar diensten uit met o.a. boodschappenhulp (ook voor mensen in vitale beroepen), telefoonservice voor een dagelijks praatje en praktische ondersteuning via de inzet van vrijwilligers voor bijvoorbeeld het uitlaten van de hond. Ook staan hun medewerkers elke dag telefonisch klaar voor vragen of een praatje. Afgelopen week zijn de eerste 20 koppelingen al gemaakt. Kent u iemand die in deze dagen een praatje of praktische ondersteuning kan gebruiken? Of heeft u zelf behoefte aan hulp of een praatje? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Albrandswaard via mail vpa@welzijnalbrandswaard.nl of telefoon 010-5018322. Zij zijn maandag t/m donderdag bereikbaar van 9.00-15.00 uur en vrijdag van 9.00-12.00 uur.

De Boodschappenservice van de MCD en Taxi Vlasblom ligt even stil vanwege het risico op besmetting voor de ouderen, maar de vaste vrijwilligers halen nu tassen en boodschappenbriefjes op thuis en leveren die gevuld weer af.

Plus Hofland Poortugaal heeft speciaal voor ouderen elke maandag t/m donderdag een Seniorenuurtje ingelast van 7.30 tot 8.30 uur. Albert Heijn heeft een Seniorenuurtje van maandag t/m vrijdag van 7.00-8.00 uur. Hier kunnen ouderen in alle rust boodschappen doen.

Ghijseland voor Elkaar, een initiatief van Marloes van Asperen-Tinneveld om boodschappen te doen en een luisterend oor te bieden aan ouderen in Ghijseland Rhoon.

Wat ik van harte hoop, is dat de saamhorigheid die in deze moeilijke tijd overal in Albrandswaard ontstaat, in elk geval deels blijft bestaan als het Coronavirus straks onder controle is en het dagelijks leven weer zijn gang gaat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden