Cafetaria Nieuwveld in Hoogvliet bakt met het gezin toch de frieten voor online bestellingen.
Cafetaria Nieuwveld in Hoogvliet bakt met het gezin toch de frieten voor online bestellingen. (Foto: )

Het laatste patatje is nog niet gebakken!

Cafetaria Nieuwveld in Hoogvliet zit net als vele andere ondernemers tijdens deze periode in een lastige situatie. Ze moeten zich net als vele andere ondernemers buigen over vraagstukken zoals, 'hoe zorg ik ervoor dat mijn klanten en personeel 1,5 meter afstand houden. In een kleine cafetaria is dat niet te doen en dus besloten Patrick en Linda in eerste instantie om de deuren te sluiten.

Hoogvliet - Na een paar dagen nadenken en vele hartverwarmende reacties op Facebook verder werd aan de eettafel met het gezin besloten toch weer open te gaan. Maar dan online met een bezorgservice. "Onze kinderen vonden het zonde om dicht te gaan en zeiden: we wonen met elkaar in 1 huis dus kunnen we ook met elkaar in één ruimte werken achter de bakwand", vertelt Patrick.

Daarbij komt nog het feit dat Patrick en Linda Nieuwveld de zaak hebben verkocht en 1 juni hun laatste dag is. "We hebben ons gerealiseerd dat als we dicht blijven, we ons laatste frietje al hebben gebakken. En dat laten we niet zomaar gebeuren natuurlijk. Dat is ook een afweging, en zo is iedere ondernemer voor zichzelf bezig om de juiste beslissing te nemen."

Er werd nagedacht over een aangepaste werkwijze en aangepaste openingstijden. "Samen met kanjers van bezorgers die de 1,5 meter afstand van elkaar, van ons en van u in acht zullen nemen. Zij zullen dan ook aanbellen en de bestelling voor de deur zetten. Bestellingen kunnen alleen online worden doorgegeven en alleen bezorging voor de postcodes 3191 en 3194. De online openingstijden zijn: woensdag/ donderdag/ vrijdag en zondag van 16.00 tot 19.30 uur.

Kijk op www.cafetarianieuwveld.nl of op Thuisbezorgd. "We gaan ervoor zolang het kan en mag. Sterkte voor een ieder in deze lastige periode. En als deze crisis voorbij is, kijken we verder." #alsondernemerzoekennaardebesteoplossingen#genietenvanfrieten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden