Het echtpaar Riethof groet Pernis vanuit verzorgingshuis het Havenlicht
Het echtpaar Riethof groet Pernis vanuit verzorgingshuis het Havenlicht (Foto: )

Bericht uit het Havenlicht

IN QUARANTAINE MET...

Al drie jaar woont het echtpaar Riethof in verzorgingshuis het Havenlicht in Pernis. Fop (88 jaar) en Riet (83 jaar) hebben het er erg naar hun zin; "We worden hier heel goed verzorgd, dat mag best in de krant". 

door Jacco Oldenburg

Pernis - Rasechte Pernisser Fop was vroeger groenten -en fruitbezorger. Tijdens het bezorgen ontmoette hij zijn Hoogvlietse kapster Riet. Zo'n periode als waarin we nu zitten hebben ze niet eerder meegemaakt. "We hebben in ons leven veel meegemaakt, maar de huidige corona-periode werkt best op onze zenuwen", aldus Riet.

"We kijken veel nieuws, maar vinden dat af en toe best pittig. We schakelen geregeld even van het nieuws naar een andere zender." Fop: "We komen de tijd door met kaarten, dammen en praten met elkaar over van alles, vaak onder het genot van een bakkie koffie of borrel". "Wat we vervelend vinden is dat we onze beide zoons en kleinkinderen niet kunnen ontvangen", zegt Riet."Ook missen we onze scootmobiel uitstapjes. Bij lekker weer genieten we dan van het uitzicht langs de Maas, terwijl we een heerlijk appeltje eten. Gelukkig gebeuren er deze periode ook veel leuke dingen. Vorige week trad een zanger spontaan op voor de bewoners van het verzorgingshuis. Dat is iets waar we ontzettend van hebben genoten, en we waren niet de enige. We vinden de corona-situatie heel vervelend, maar dat geldt voor iedereen. We moeten het gewoon allemaal volhouden, het is niet anders."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden