Maximaal 30 mensen per uitvaart, 1,5 meter afstand houden, ook bij het afscheid zorgt het Coronavirus voor de nodige aanpassingen, zowel bij nabestaanden als bij de uitvaartondernemers
Maximaal 30 mensen per uitvaart, 1,5 meter afstand houden, ook bij het afscheid zorgt het Coronavirus voor de nodige aanpassingen, zowel bij nabestaanden als bij de uitvaartondernemers (Foto: Edwin Smid)

Uitvaart beïnvloed door Corona

Door maatregelen vanuit de overheid in verband met het Coronavirus verlopen uitvaarten nu niet zoals nabestaanden graag zouden willen. Edwin Smid van Uitvaartzorg Hoogvliet: ”Sinds een aantal weken moeten mensen het afscheid van hun dierbare anders vormgeven, er mogen namelijk maximaal 30 personen bij de plechtigheid aanwezig zijn. Ook de condoleance met catering vindt niet meer plaats”.

door Yvonne Schults

Hoogvliet - Ook direct na het overlijden lopen de zaken voor familie en de uitvaartondernemer anders dan normaal. Om persoonlijk contact te vermijden worden diverse beschermende maatregelen getroffen en vindt het gesprek met de nabestaanden plaats in het uitvaartcentrum met 2 nabestaanden. Edwin: “De beperkingen zorgen ervoor dat mensen andere keuzes maken. Of een uitvaart wordt in kleine familiekring gehouden of er wordt een herdenkingsdienst gepland voor een latere datum. Soms wordt gekozen voor het uitzenden van de uitvaart via een live stream. Voor ons de taak om mensen mee te nemen in de diverse mogelijkheden en te steunen in de moeilijke periode tijd en veranderende omstandigheden. Dit doen we samen met de medewerkers van de diverse uitvaartcentra”. Uitvaartverzorgers behoren tot de cruciale beroepen, zodat ook zij extra maatregelen hebben moeten nemen om zichzelf te beschermen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden