SWA ondersteunt ouderen en kwetsbare inwoners. Een verrassing via de brievenbus of een telefoontje kan al enorm helpen, juist nu!
SWA ondersteunt ouderen en kwetsbare inwoners. Een verrassing via de brievenbus of een telefoontje kan al enorm helpen, juist nu! (Foto: Yvonne Schults)

SWA en vrijwilligers blijven actief: Albrandswaard Helpt uitgebreid

Stichting Welzijn Albrandswaard mag in een normale situatie rekenen op de steun van ruim 220 vrijwilligers. Dat is een luxe, zoveel lieve mensen die zich belangeloos inzetten om hun medemens te helpen. Nu alle activiteiten stil liggen door het Corona-virus, willen zij nog steeds graag helpen. Daardoor kunnen verschillende activiteiten in aangepaste vorm toch doorgaan.

Albrandswaard - Een kleine greep uit de mogelijkheden die SWA aan huis of op afstand biedt nu we afstand moeten bewaren.

De yogalessen voor mantelzorgers zijn bijvoorbeeld digitaal te volgen via internet tegen een kleine vergoeding, meer informatie hierover kunt u opvragen bij karin.noordzij@anima4ever.nl.

Binnenkort wil SWA graag, al dan niet tegen tegen een kleine vergoeding, maaltijden bezorgen van lokale restaurants aan ouderen en kwetsbare mensen. Dit is een win-win situatie voor zowel de horeca die het zwaar heeft als kwetsbare inwoners van Albrandswaard.

Spullen voor het maken van knutsels passen door de brievenbus, dus kunnen mensen thuis werken aan de mooiste creaties. Zelfs Paas-attenties voor een aantal activiteitenclubs in Rhoon en Poortugaal worden thuisbezorgd door enthousiaste vrijwilligers en medewerkers van SWA.

Het Hoogvlietse smartlappenkoor Tranen met Tuiten heeft belangeloos 300 cd’s ter beschikking gesteld aan SWA om uit te delen. Deze worden verspreid onder een aantal ouderen binnen Albrandswaard.

Jongerenwerk geeft huiswerkondersteuning op afstand aan jongeren van 10–17 jaar. Aanmelden kan via jongerenwerk@welzijnalbrandswaard.nl.

De hulp bij het invullen van belastingpapieren gaat op een later tijdstip door, over de exacte vorm worden alle betrokkenen binnenkort geïnformeerd.

Seniorweb helpt mensen op afstand als zij computers of tablets hebben die niet doen wat ze willen.

Alle medewerkers van SWA bellen gedurende de Coronacrisis cliënten en bezoekers van hun activiteiten om een steeds vernieuwend pakket diensten aan te bieden. Naast boodschappen doen, hond uitlaten of een gezellig telefoongesprek met een vrijwilliger, kunt u inmiddels ook kleine apparaten laten repareren, medicijnen laten ophalen bij de apotheek of boeken aan huis laten bezorgen uit de ruilbibliotheek. SWA is er altijd voor iedereen, dus ook nu! Bel 010-5018322 voor meer informatie over activiteiten en diensten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden