De zon laat komende dagen weer van zich horen. Hierdoor zijn er veel pollen. Op de site van Weeronline kun je zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen zijn.
De zon laat komende dagen weer van zich horen. Hierdoor zijn er veel pollen. Op de site van Weeronline kun je zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen zijn. (Foto: )

Komt het niezen door corona of hooikoorts?

Het zachte lenteweer is niet bij iedereen welkom. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij mensen met hooikoortsklachten. Sommige symptomen lijken alleen erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen?

 Regio   - “Het lastige is, is dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends.Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Berends licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat.” In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.

Berends heeft ook nog een tip voor mensen die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

De zon laat zich de komende dagen weer zien, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen. Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden