De erewacht van het Korps Mariniers bij de jaarlijkse 4 mei herdenking. Foto en tekst: Joop van der Hor.
De erewacht van het Korps Mariniers bij de jaarlijkse 4 mei herdenking. Foto en tekst: Joop van der Hor. (Foto: Joop van der Hor)

Geef acht voor een nieuwe Hoogvlietse ere-wacht

Nieuw Guinea Veteraan van het Korps Mariniers, Cees Verkroost en zijn collega Ton Ravestijn, zijn naarstig op zoek naar nieuwe leden voor de erewacht welke elk jaar tijdens de 4 mei herdenking in Hoogvliet acte de présence geeft.

door Joop van der Hor

HOOGVLIET - De huidig commandant van de erewacht Hoogvliet betreurt het dat de laatste herdenking niet is doorgegaan maar heeft daar wel alle begrip voor. Het zou immers een verkeerd signaal zijn om daar wel te staan terwijl Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander zelf op een lege Dam zijn toespraak hield. 'Deze bijzondere situatie is voor ons tevens een moment om stil te staan bij de invulling van de Erewacht in de komende jaren. De helft van de huidige erewacht komt zelf niet uit Hoogvliet. Ook onze leeftijden, zo tussen de 80 en 89 jaar gaat een rol spelen bij de invulling in de komende jaren.

Mijn vraag via Weekkrant de Botlek is dus of u een oproep zou willen plaatsen voor veteranen uit Hoogvliet of omgeving om zich te melden voor de Erewacht. Zij kunnen dat doen via een mail naar: Ton Ravestijn ravestijn@zonnet.nl of c.verkroost@kpnplanet.nl', aldus ijzervreter Cees Verkroost die met zijn mannen ook als erewacht op de Heijplaat de onthulling van de speciale, door schoolkinderen gemaakte Vredesbank, extra aandacht heeft weten mee te geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden