Er kan weer gezwommen worden, maar zorg dat je op de hoogte bent van de regels en houd je eraan.
Er kan weer gezwommen worden, maar zorg dat je op de hoogte bent van de regels en houd je eraan. (Foto: )

Zwembad Hoogvliet en Pernis weer open

De zwembaden in Hoogvliet en Pernis zijn weer open. Uiteraard zijn daar door corona regels aan verbonden. Lees hieronder waar je rekening mee moet houden en wat wel en niet mag.

Hoogvliet - Sinds maandag 18 mei is iedereen weer welkom in zwembad Hoogvliet. Er zijn wel een aantal nieuwe spelregels. De activiteiten worden gefaseerd hervat. Zwembad laat weten: "Je kunt weer banenzwemmen. Door de maatregelen ziet het rooster er anders uit dan je van ons gewend bent en kan per week verschillen. Zeer binnenkort volgt een bericht over zwemles. Houdt voor de actuele openingstijden sportbedrijfrotterdam.nl, de ZwemApp of Zwembad Hoogvliet goed in de gaten. De komende tijd kan alleen op afspraak worden gezwommen. Je moet je plek online reserveren én een los kaartje aanschaffen. Voor abonnementhouders en badenkaarten geldt nog steeds dat deze kosteloos worden verlengd tot de maatregelen daar meer ruimte voor geven. Kijk ook op: https://zwembadhoogvliet.eventbrite.com/."

Pernis - Vele Pernissers maken in de zomer dankbaar gebruik van het zwembad. "We hopen dan ook dat het zwembad Pernis nog jaren mag blijven bestaan.
Maar blijft het ook?

Zes jaar geleden wilde de gemeente Rotterdam het zwembad Pernis uit financiële overwegingen sluiten. Stichting Behoud Zwembad Pernis heeft zich samen met u ons keihard ingezet om het zwembad te behouden. En dat is gelukt. Vorig seizoen, zes jaar later, stond het voortbestaan van het zwembad echter opnieuw ter discussie vanwege de veiligheid. Er waren twee incidenten buiten openingstijden, waarbij de hulpdiensten betrokken waren. Met als gevolg dat -bij een volgend incident- het zwembad voor de duur van het seizoen, per direct, gesloten zou worden.
Wat wordt gedaan…Het zwemseizoen 2020 is weer gestart. Dit jaar is het anders als andere jaren. Ten eerste gaat het zwembad later open dan normaal. Maar bovenal zijn tal van (1,5 meter) maatregelen getroffen om te kunnen voldoen aan de geldende richtlijnen. Ook is er een aangepaste programmering, zie sportbedrijfrotterdam.nl/locatie/zwembad-pernis.

Veiligheid
In de voorbereiding is uitgebreid gesproken over de veiligheid. De gemeente, het Sportbedrijf Rotterdam, de gebiedscommissie, de Politie en de Stichtingen DOCK en Behoud Zwembad Pernis zaten samen aan tafel om de veiligheid van het zwembad te bespreken. Er gelden huisregels, waar het zwembadpersoneel op toeziet. Het betreden van het zwembadterrein na sluitingstijd is niet toegestaan! Buiten dat het betreden van een afgesloten terrein strafbaar is, kan het ontbreken van toezicht leiden tot onveilige situaties. Door maatregelen, denk aan een nieuw hekwerk en camerasysteem, wordt het betreden na sluitingstijd tegengegaan.

Strafbaar
Wat u kunt doen…Zwemmen na sluitingstijd was en is verboden en is een strafbaar feit. Daarnaast heeft de gemeente Rotterdam aangegeven bij overtreding passende maatregelen te nemen, waarbij sluiting van het zwembad helaas reëel is. Ook treedt de politie handhavend op en kunnen er sancties volgen. Wij vragen u dan ook met klem om u te houden aan de huisregels en openingstijden van het zwembad. Wilt u ook uw kinderen hierop wijzen? Laten wij er met zijn allen voor zorgen, dat het zwembad Pernis kan blijven bestaan.


Namens Stichting Behoud Zwembad Pernis en de gebiedscommissie PernisMeer info en tickets reserveren https://bit.ly/2WLVUQV

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden