De hosts van het afscheidsfeest zijn theatermaker Fadua el Akchaoui en comedian Edson da Graça.
De hosts van het afscheidsfeest zijn theatermaker Fadua el Akchaoui en comedian Edson da Graça. (Foto: )

Tot ziens Theater Zuidplein, tot snel!

Het zit erop. We zullen nooit meer in levende lijven in Theater Zuidplein kunnen rondlopen. Het legendarische theater (met tientallen jaren aan herinneringen bij iedereen op Zuid) gaat komende zomer tegen de vlakte. Er is wél een afscheidsfeest, online, donderdag 21 mei. Dan kun je voor de allerlaatste keer 'binnenkijken'.

Rotterdam - Theater Zuidplein verhuist naar een splinternieuw pand, schuin aan de overkant, aan het Annie M.G. Schmidtplein waar ook al een gloednieuw zwembad en fijne horeca te vinden is. Alles, theater, zwembad maar ook in de toekomst een bioscoop, de uitbreiding van Ahoy en het winkelcentrum en nog veel meer, is onderdeel van het nieuwe Hart van Zuid. Hart van Zuid wordt het centrum van heel Zuid, voor iedereen, waar we eigenlijk al tijden naar snakken.

Het afscheid viert Theater Zuidplein op donderdag 21 mei vanaf 20.00 uur, het is uiteraard (en helaas) een online afscheidsfeestje. Maar het is wél de laatste kans om het oude theater te zien, voordat het deze zomer gesloopt wordt.

Iedereen kan gratis meekijken op het Facebookaccount en YouTube-kanaal van Theater Zuidplein. Met het online event Tot Ziens Theater Zuidplein wordt het oude pand op gepaste wijze uitgezwaaid. Dat gebeurt terwijl je ziet hoe het legendarische gebouw wordt leeg geruimd.

Tijdens Tot Ziens Theater Zuidplein is er een programma met een mix van dans, theater, comedy, muziek en spoken word. De line-up bestaat uit: Tim Hartog, Y.M.P, XClusive Dance Company, Abdelhadi Baaddi, Miguel Santos, De Borrelnootjez en meer! De hosts van de avond zijn theatermaker Fadua el Akchaoui en comedian Edson da Graça.

Zonder het te beseffen werd de laatste voorstelling in het oude Theater Zuidplein in maart gespeeld. De coronamaatregelen zorgden voor een onverwachte sluiting op 12 maart. Toch wil Theater Zuidplein bezoekers de kans geven nog een laatste keer binnen te kijken. Een plek waar zoveel bezoekers mooie momenten hebben beleefd en veel herinneringen aan hebben.

In september 2020 gaan de deuren van het gloednieuwe pand van Theater Zuidplein open voor bezoekers. Het wordt de culturele hotspot van Rotterdam-Zuid. Een plek voor ontmoeting waar mensen van voorstellingen, events en lekker eten kunnen genieten. Het wordt veel meer dan alleen een theater. De bieb komt er, en vooral van de hal wordt veel verwacht. Dát moet een echt plein voor Zuid worden.

Emmelien Matthijsse, algemeen directeur Theater Zuidplein: “In ons nieuwe theater waar we bijzonder trots op zijn, hopen we snel weer voorstellingen te kunnen presenteren waar echt iedereen welkom is. Een bruisend huis op Zuid hebben we voor ogen. Ons publiek en de bewoners van Zuid verdienen dit prachtige theater.”

In het nieuwe pand komt het huidige Theater Zuidplein met een grote zaal voor 600 toeschouwers (net zoals nu), een kleine zaal met 250 plekken (nu 170) en een grote hal waar je ook de ingang van de bieb en allerlei horeca zult vinden.

We hebben zelf ontelbare bijzondere momenten meegemaakt in de zalen van Theater Zuidplein. Maar wij zijn natuurlijk niet zo belangrijk. We willen graag júllie verhalen horen! Wat zijn jouw herinneringen aan hét theater van Zuid? Heb je er iets heel leuks meegemaakt? Met school geweest? Misschien zelf wel opgetreden? Laat het aan ons weten via redactie.hl@dpgmedia.nl!

Kijk voor meer informatie over het afscheidsfeest op de website www.theaterzuidplein.nl/totziens.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden