Kleine badje in Rhoon mag open.
Kleine badje in Rhoon mag open. (Foto: )

Over een week weer het water in

De afgelopen weken heeft het bestuur van de VZR intensief overleg gevoerd met de gemeente Albrandswaard over de mogelijkheden voor zwemmen in deze coronatijden. En na het indienen van een plan van aanpak heeft burgemeester Jolanda de Witte uiteindelijk toestemming gegeven voor het openen van het ‘kleine badje’ aan de Sportlaan in Rhoon.

Albrandswaard - Op zaterdag 30 mei kunnen de eerste jeugdige zwemmers er vanaf 13.00 uur weer terecht; natuurlijk onder diverse strikte voorwaarden. Zo komt er slechts toegang voor maximaal 50 kinderen van 8 tot en met 12 jaar die in het bezit moeten zijn van een geldig abonnement én van een zwemdiploma.

Zij zullen hun zwemkleding thuis al aan moeten trekken want kleedruimtes en douches blijven gesloten; na het zwemmen, thuis douchen dus. En bij het betreden en het verlaten van het terrein worden de kinderen verplicht hun handen te desinfecteren. Verder zal er geen losse kaartverkoop plaatsvinden en worden er geen volwassenen toegelaten op het terrein van het zwembad.

Duikbril
Conform de verplichte richtlijnen van de overheid voor maximale veiligheid wordt de vrij chloordosering verhoogd naar 2,5 mg/liter. Bij mogelijke irritatie van de ogen wordt aangeraden een zwem- of duikbril te dragen. Ook badkleding kan hierdoor mogelijk sneller verkleuren. Daarnaast wordt de PH waarde verlaagd naar 7,0.

Opschalen
Onder voorbehoud van richtlijnen van de overheid/RIVM heeft de VZR de intentie om vanaf 1 juli op te schalen naar het maximaal haalbare conform de dan geldende richtlijnen. Vanaf die datum zullen ook geleidelijk ouders en jongere kinderen toegelaten worden binnen de geldende veiligheidsgrenzen en gezinssamenstelling(en). Eind juni komt hierover meer informatie.

Abonnementen
In verband met de huidige omstandigheden heeft het bestuur van de VZR besloten om de periode waarin abonnementen kunnen worden aangevraagd te verlengen tot en met 1 juli 2020. Al aangevraagde en reeds betaalde abonnementen kunnen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs opgehaald worden aan de kassa van het zwembad aan de Sportlaan. Dat kan op dinsdag 26 mei van 19.00 tot 20.30 uur, op woensdag 27 mei van 19.00 tot 20.30 uur en op donderdag 28 mei 19.00 tot 20.30 uur.

Voor updates kan de website www.vzr-rhoon.nl geraadpleegd worden. Vragen kunnen per mail gesteld worden via info@vzr-rhoon.nl. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden